Τσίπρας - Σταύρος Θεοδωράκης

Πιο κοντά στον Αλέξη

Δεν ξέρω εάν είναι ιδέα μου, αλλά οι θέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη το τελευταίο διάστημα, και ειδικά τώρα για το Σκοπιανό, μου φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στον κ. Τσίπρα παρά στη Φώφη. Ο ίδιος πάντως ζήτησε από τους αρχηγούς να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους σχετικά με το Σκοπιανό, όπως έκανε το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή, και ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι η ισχυρή και πρέπει να βλέπει τους γείτονες ως αυριανούς συμμάχους, όχι μονίμως καχύποπτα. Επίσης, σημείωσε ότι το Ποτάμι έχει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος και από την πρώτη στιγμή έχει μιλήσει για μια σύνθετη ονομασία, η οποία θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», αλλά με την προϋπόθεση «οι Σκοπιανοί να αφήσουν τις αλυτρωτικές τους διαθέσεις, να αλλάξουν το Σύνταγμα και τα σχολικά τους βιβλία». Ερωτηθείς για τη στάση του Ποταμιού σε περίπτωση που ο κ. Καμμένος δεν ψηφίσει την πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι το Ποτάμι θα καθορίσει τη στάση του με βάση «τη δική μας εθνική θέση».

 

@patris
Το ΝΑΤΟ, στο οποίο  θέλουμε να ενταχθούν  τα Σκόπια, είναι αυτό που οι δικοί μας αριστεροί ήθελαν να… βγούμε;
Via Venierisd

η παράταξη του Κουράκη θα κόψει τη βασιλόπιτα στο «Παγοποιείο»

Τι θα ανακοινώσει;

Με… επανεκκίνηση θα μοιάζει η πίτα της Δευτέρας που προγραμματίζουν να κόψουν οι «Νέοι Ορίζοντες». Έμαθα ότι η παράταξη του Κουράκη θα κόψει τη βασιλόπιτα στο «Παγοποιείο» το βράδυ της Δευτέρας και έχουν κληθεί να είναι άπαντες παρόντες. Γιατί; Διότι λένε ότι ο πρώην δήμαρχος έχει να ανακοινώσει κάτι σημαντικό…

 

Για τη σύζυγο

Αυτά είναι τα δράματα, εάν θέλουμε να είμαστε είλικρινεις. Ο Πύρρος Δήμας έχει ακόμη το προσωπικό του δράμα… «Είμαι εδώ και θα μείνω στην Ελλάδα. Δεν θα επιστρέψω στην Αμερική, αλλά θα συνεργάζομαι μαζί τους από απόσταση. Ενας πολύ σοβαρός οικογενειακός λόγος θα με κρατήσει εδώ, δίπλα στην οικογένειά μου. Αυτές τις ημέρες έχασα το μυαλό μου» είπε. Η σύζυγός του Αναστασία και μητέρα των παιδιών του έχει διαγνωσθεί με όγκο στο κεφάλι εδώ και πάρα πολύ καιρό και δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

 

Απόρριψη για τον Μπόμπολα

Απέρριψε το Πολυμελές Πρωτοδικείο την αίτηση πτώχευσης της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος ΑΕ» με βασικό μέτοχο την εταιρεία ιδιοκτησίας Μπόμπολα «Πήγασος», που εξέδιδε τις εφημερίδες «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής», πριν οι τίτλοι μεταβιβαστούν στον όμιλο DIMERA του Ιβάν Σαββίδη. Με την απόφασή του (αριθμός 102/2018) το δικαστήριο απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης για τυπικούς λόγους, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία δεν εμφανίζει καν πτωχευτική περιουσία, δηλαδή χρήματα που απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης. Έτσι, φαίνεται να μην εξετάστηκαν οι καταγγελίες εργαζομένων, οι οποίοι διά των συνηγόρων τους κάνουν λόγο για «δόλια» πτώχευση.

Οι εργαζόμενοι αλλά και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων αντιτάσσονται στην αίτηση πτώχευσης και υποστηρίζουν πως υπήρξαν στην εταιρεία επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων.

Μετά την απορριπτική απόφαση εκτιμάται ότι, αν και δεν αναμένεται η εταιρεία να λειτουργήσει εκ νέου, παραμένει ανοικτή και επομένως «τρέχουν» οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους και άλλους πιστωτές.

 

Χωρίς ρεύμα

Ένα σημαντικό τμήμα της Μεσσαράς έμεινε χθες για περισσότερο από δύο ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με συνέπεια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, δεκάδες σπίτια να παγώσουν. Περιοχές όπως το Βενεράτο, τα Μούλια, η Αυγενική κ.ά. μετά τις 2.00 το μεσημέρι βρέθηκαν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα λόγω μιας σοβαρότατης ζημιάς που προκλήθηκε στο δίκτυο μεταφοράς υψηλής τάσεως και σύμφωνα με τη ΔΕΗ αποκαταστάθηκε μετά τις 4.30 το απόγευμα.

 

Δεν το βλέπουν;

Καλά δεν περνάει κανείς από τον Δήμο έξω από το Αστόρια για να δει την απαράδεκτη κατάσταση του πεζοδρομίου και να κάνουν κάτι γι’ αυτό; Η κατάσταση των πεζοδρομίων της πόλης και στο σημείο αυτό και σε πολλά άλλα είναι σκέτη πρόκληση και δεν διακρίνεται από πουθενά καμία διάθεση αποκατάστασης, παρά τις διαμαρτυρίες και την οργή των πολιτών. Ντροπή…

ο Αλαβάνος

Το νέο κόμμα

Έρχεται το νέο κόμμα, όπως αποκάλυψε ο Αλαβάνος! «Μέσα σε ένα μήνα θα υπάρξει κάτι καινούργιο, έχουμε συζητήσεις με Κωνσταντοπούλου και Λαφαζάνη, που πιστεύω ότι χωράνε σε αυτό που ετοιμάζουμε» αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μπορείτε να έχετε ένα μήνα υπομονή; […] δεν περιορίζομαι σε συνεργασίες της Αριστεράς. Δεν αρκεί μία συνεργασία Αριστεράς. Υπάρχουν νησίδες μέσα στην ελληνική κοινωνία, στον κόσμο της διανόησης, της τέχνης, στον δημοσιογραφικό κόσμο» συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν θα συνεργαστεί με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: «Έχουμε συζητήσεις μαζί τους. Με άλλους έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με άλλους όχι τόσο καλά, εγώ πιστεύω ότι αυτοί που είπατε χωράνε μέσα».

τα πρώτα χιόνια που έπεσαν στο Οροπέδιο

Ιδανικά για Οροπέδιο

Ουσιαστικά ήταν τα πρώτα χιόνια που έπεσαν αυτά τα δύο 24ωρα στο Οροπέδιο και, αν βοηθήσει ο καιρός, το Λασίθι θα γνωρίσει πιένες το Σαββατοκύριακο. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα φαινόμενα κάπως θα εξασθενίσουν και ειδικά την Κυριακή θα είναι ιδανικά για το Οροπέδιο.

 

Η απάντηση του γραμματέα

Άμεση ήταν η αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη στη χθεσινή επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Γ. Αλεξάκη:

«Διάβασα με προσοχή την επιστολή του κ. Αλεξάκη. Πρέπει να πω ότι το ενδιαφέρον μας είναι μεγάλο και με πολλές παρεμβάσεις στη Βουλή, προσωπικές και του κόμματος έχουμε αναδείξει το θέμα της αποψίλωσης του ΟΑΚ, τα προβλήματα που έχει. Κι είναι αυτονόητο ότι είμαστε αντίθετοι στην αποδυνάμωση που επιχειρείται. Θυμίζω, εξάλλου, ότι ο ΟΑΚ Α.Ε. ιδρύθηκε επί δικής μας κυβερνήσεως, το 2013, συγχωνεύοντας ΟΑΔΥΚ, ΟΑΝΑΚ, ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη. Η ίδρυσή του εντασσόταν στο γνωστό πλαίσιο της πολιτικής των συγχωνεύσεων, με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών και όταν υφυπουργός ήταν ο Μανούσος Βολουδάκης».

Γελειογραφία

Καφέ και…Κόκα Κόλα

Χθες ήταν η επέτειος των 3 ετών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά ο Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο Νταβός. Ο ίδιος και ο Νίκος Κοτζιάς απόλαυσαν το πρωινό τους  καθισμένοι αναπαυτικά στις καρέκλες, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός δίνει το κλίμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Πίνοντας εκείνος καφέ και ο Έλληνας ΥΠΕΞ Coca-Cola, οι δύο άντρες να συνομιλούν πιθανώς για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό. «Πρωινός καφές με τον Υπουργό Εξωτερικών πριν από μια ημέρα σημαντικών επαφών» αναφέρει στη λεζάντα της φωτογραφίας του ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Ο δήμαρχος

Ένας τουλάχιστον δήμαρχος είναι, όπως λένε, ευχαριστημένος από τις τελευταίες εξελίξεις. Τόσο καιρό ο άλλοτε στενός συνεργάτης τού πριόνιζε την καρέκλα μήπως και βρει ευκαιρία να… ξεπεταχτεί. Αλλά τελικά το περιστατικό δεν πέρασε απαρατήρητο, όπως πίστευε, και βρήκε ευκαιρία και ο δήμαρχος να τον καρφώσει δεξιά και αριστερά.

 

“Κλόπι ράιτ”

Ενδιαφέρουσα η διημερίδα  για τη στήριξη του έντυπου Τύπου κατά τις εργασίες της διημερίδας της ΕΣΗΕΑ. Στο άνοιγμα του πρώτου πάνελ της διημερίδας μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ιταλικής Ομοσπονδίας Τύπου FNSI Ραφαέλο Λορούσο. Ο γ.γ. ξεκίνησε την ομιλία του με την εξιστόρηση του γκρίζου τοπίου με τις ραγδαίες πτώσεις στις κυκλοφορίες των εφημερίδων παγκοσμίως, με μόνη χώρα που σημειώνει αυξητικές τάσεις την Ινδία. Μίλησε για την ανάγκη προστασίας των κειμένων από το λεγόμενο “κλόπι ράιτ”, κάνοντας λόγο για “ζήτημα δημοκρατίας”, κάτι για το οποίο η Ε.Ε. πρέπει άμεσα να βρει λύσεις. Έφερε ως παράδειγμα την εφημερίδα “Ουάσιγκτον Ποστ” και το πώς αυτή αναπροσαρμόζεται στις ανάγκες της νέας εποχής, κάτι το οποίο πολλές εφημερίδες πρέπει να κάνουν. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη επιβολής φόρου στα μεγαθήρια Google, Facebook κ.ά., που κάνουν χρήση των ειδήσεων και της δουλειάς άλλων, υπογραμμίζοντας ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ, πιο ενημερωμένους πολίτες. Επίσης, ανέφερε την πολιτική στήριξης του Τύπου η οποία εφαρμόζεται στην Ιταλία, με μείωση της φορολογίας και με άλλες δράσεις.

 

Η βοήθεια

Μπορεί καμιά φορά να έχουν τις διαφορές τους σε θέματα συνδικαλιστικά, όμως όταν πρόκειται να στηρίξουν έναν συνάδελφό τους γίνονται μια γροθιά. Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Ν. Καζαντζάκης» και «Φαιστός» ενημερώνουν τα μέλη τους ότι θα παρακρατηθεί το χρηματικό ποσό των 3 ευρώ από τη μισθοδοσία του μήνα Φεβρουαρίου με σκοπό την οικονομική στήριξη σε εκπαιδευτικό, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.