Ένα διαφορετικό μήνυμα με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη θέλησε να στείλει ο Σωτήρης Τσαφούλιας, μιλώντας για την ολοένα και μεγαλύτερη πίεση που ασκείται στους ανθρώπους να παραμένουν νέοι, αλλά και για τις υποσχέσεις που συνδέονται με την προσπάθεια ανατροπής της φυσικής διαδικασίας της γήρανσης.
Ο σκηνοθέτης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha και, με αφορμή την απώλεια του τραγουδιστή, αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει την ηλικία και τη γήρανση.
Όπως σημείωσε, η προσπάθεια να διατηρηθεί πάση θυσία η νεότητα αφορά εδώ και χρόνια κυρίως τις γυναίκες, ωστόσο, όπως παρατήρησε, η ίδια αντίληψη αρχίζει πλέον να επηρεάζει όλο και περισσότερο και τους άνδρες.
«Πρέπει να αγαπάμε τους ανθρώπους, να αγαπάμε όλες μας και όλες τους τις ηλικίες. Πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο ειδικά με αυτό που κάνουμε σε εσάς τις γυναίκες, που δεν σας επιτρέπουμε να γεράσετε και σιγά σιγά μπαίνουν και οι άντρες σε αυτό», επεσήμανε αρχικά ο Σωτήρης Τσαφούλιας.
Στη συνέχεια, ο σκηνοθέτης συνέδεσε τις σκέψεις του με τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη, τον οποίο, όπως ανέφερε, εκτιμούσε και αγαπούσε προσωπικά.
«Με αφορμή την κορωνίδα αυτής της χρονιάς, που για μένα ήταν ο θάνατος του Γιώργου Μαζωνάκη, που ήταν ένας άνθρωπος που εκτιμούσα, αγαπούσα, που μιλάγαμε, θέλω να πω σε όλους τους ανθρώπους να προσέχουν πάρα πολύ αυτούς που τους υπόσχονται ότι δεν θα γεράσουν, γιατί λένε αλήθεια, δεν θα γεράσουν, θα πεθάνουν νέοι», συμπλήρωσε ο σκηνοθέτης.
Ο σκηνοθέτης υποστήριξε ότι η προχωρημένη ηλικία δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια κατάσταση που πρέπει να αποφεύγεται, αλλά ως ένα φυσικό και πολύτιμο στάδιο της ζωής, το οποίο δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να γνωρίσουν.
«Τα γηρατειά είναι ωραία, έχεις τη σοφία του νου σου και έχεις το μωρουδιακό σώμα, που αρχίζει να σε εγκαταλείπει και δεν μπορείς να το ορίσεις. Είναι μια υπέροχη συνθήκη, μια υπέροχη ηλικία, δεν έχουν όλοι την ευλογία να τη φτάσουν», σχολίασε και κατέληξε:
«Ας αφήσουμε λίγο τα καραγκιοζιλίκια κι ας επιτρέψουμε στους ανθρώπους να γερνάν για αυτή είναι η φύση μας. Ας σταματήσουμε πια να κινούμαστε κόντρα στη φύση, νοητικά, σωματικά και πνευματικά».
