Στη σκηνή της Eurovision ανέβηκε στη 17η θέση το μεγάλο φαβορί, η Φινλανδία, την οποία εκπροσωπούν η Linda Lampenius και ο Pete Parkkonen, με το τραγούδι «Liekinheitin».
Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε πως οι δυο τους είναι οι εκπρόσωποι της χώρας παρέμειναν στην πρώτη θέση των στοιχημάτων για τη νίκη και η εμφάνισή τους στο μεγάλο τελικό του Σαββάτου 16 Μαΐου επιβεβαίωσε γιατί. Οι θεατές από το στάδιο εντυπωσιάστηκαν και χειροκρότησαν το δίδυμο στο τέλος του act τους, ενώ οι τηλεθεατές δεν σταμάτησαν να σχολιάζουν στο X, αποθεώνοντας τη Linda Lampenius και τον Pete Parkkonen.
Στο X έγραφαν για τη Φινλανδία πως είναι το απόλυτο «έπος», ενώ αρκετοί ανέφεραν πως αυτή είναι η χώρα που «θα το πάρει».
