Πατέρας Ευμένιος: Έχασε μητέρα και ανιψιά σε τροχαίο πριν αποφασίσει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια

Έκπληξη προκάλεσε η είδηση ότι ο πρώην διαγωνιζόμενος στο MasterChef 4, Στάθης Αυγουστάκης, χειροτονήθηκε μοναχός στα Τρίκαλα την περασμένη εβδομάδα και πήρε το όνομα «Πατέρας Ευμένιος».

Ο αρχιμανδρίτης μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής (16/6) στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», αποκάλυψε τον τρόπο που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς και τις αναμνήσεις που έχει από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό μαγειρικής.

«Εμένα ήταν παιδικός μου πόθος, πέρασε στα νεανικά μου χρόνια και παρέμεινε πόθος, παρ’ όλο που ακολούθησα τις σπουδές μου στη γεωπονία και στη μαγειρική. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου συν Θεώ έγινα τη Δευτέρα αποβραδίς μοναχός με ρασοευχή και την Τρίτη το πρωί διάκονος και το βράδυ πρεσβύτερος αρχιμανδρίτης -δόξα τω Θεώ», δήλωσε αρχικά ο Πατέρας Ευμένιος.

Ο πρώην διαγωνιζόμενος του MasterChef 4 δήλωσε πως: «Δεν έγινε κάτι, απλά ήταν το σχέδιο του Θεού να γίνει τώρα. Προηγήθηκε βέβαια ένα συγκλονιστικό τροχαίο δυστύχημα, έφυγαν απροσδόκητα τη ζωή η μητέρα και το ανιψάκι μου. Αλλά ουδέποτε έχασα την πίστη μου και ήρθε ο Χριστός να με ανταμείψει, να μου δώσει το υπέρτατο αξίωμα της ιεροσύνης. Δεν ήταν αυτό, ωστόσο που με έκανε να αλλάξω ρότα».

Η αποκάλυψη του πατέρα Ευμένιου για το MasterChef

«Το MasterChef είναι ένα πολύ σοβαρό ριάλιτι, μαθαίνεις μέσα από αυτό πολλά πράγματα. Πολλοί με ρωτούσαν εάν θα ξαναπήγαινα, αλλά δεν νομίζω να το έκανα. Με τις γνώσεις μου πάνω στη μαγειρική θα αναλάβω τα συσσίτια της Μητρόπολης στα Τρίκαλα, όπως επίσης και τα γεύματα παιδιών στις κατασκηνώσεις που υπάρχουν στην Πύρρα», τόνισε εν συνεχεία μιλώντας στην εκπομπή του Mega.

«Στους κόλπους της Εκκλησίας με θυμόντουσαν από το MasterChef. Δεν το πίστευαν στην αρχή, τους έκανε φοβερή εντύπωση», κατέληξε στη ζωντανή σύνδεση ο Πατέρας Ευμένιος.