Ο 22χρονος έκανε δηλώσεις στο «News Nation» και τη δημοσιογράφο Paula Froelich, λίγους μήνες μετά τον ακρωτηριασμό του αριστερού ποδιού του και τον σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο του δεξιού.
Ο πρώην παίκτης του Survivor, ο οποίος αναδείχθηκε και νικητής του reality επιβίωσης, εξέφρασε τα παράπονά του για την παραγωγή, τονίζοντας ότι δεν έλαβε την υποστήριξη που χρειαζόταν.
Σταύρος Φλώρος: «Σαν μια χώρα τριτοκοσμική»
Περιγράφοντας όλα όσα συνάντησε στον Άγιο Δομίνικο, ο Σταύρος Φλώρος έκανε λόγο για μια τριτοκοσμικές καταστάσεις όπου σκάφη και λεωφορεία κινούνταν με επικίνδυνες ταχύτητες.
Όπως είπε ο 22χρονος: «Μας είχαν πει ότι η παραγωγή θα μας φροντίζει για όσο θα είμαστε στο παιχνίδι. Όμως, δεν μας είπαν για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατούσε. Τα σκάφη έτρεχαν σαν τρελά, και όχι μόνο τα σκάφη, αλλά και τα λεωφορεία που μας πήγαιναν από το ένα μέρος στο άλλο. Ήταν ακριβώς το ίδιο, σαν μια χώρα τριτοκοσμική».
Στη συνέχεια μίλησε και για την παραγωγή εκφράζοντας τα παράπονά του: «Η παραγωγή δεν κάλεσε τους γονείς μου πολλές φορές. Ούτε απλά για να δει πώς τα πηγαίνουν. Ήταν τρελό, δεν έλαβα την υποστήριξη που ήλπιζα και χρειαζόμουν. Μιλάω και για συναισθηματική και για πρακτική υποστήριξη».
Η άποψη του δικηγόρου του Σταύρου Φλώρου
Ο δικηγόρος του Σταύρου Φλώρου μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τη δημοσιογράφο Νικολέτα Κλαδή και αναφέρθηκε στην απόφαση του πελάτη του να προσφύγει στη δικαιοσύνη:
«Περνάει πολλά αυτή την περίοδο και βρίσκεται ακόμη σε έναν μακρύ δρόμο προς την ανάρρωση. Αυτή τη στιγμή τού προσαρμόζουν ένα προσθετικό μέλος και μαθαίνει ξανά να περπατά, όμως έχει μπροστά του μια μακρά πορεία. Όσον αφορά τις προσδοκίες του από τη δικαστική αγωγή, θέλει να διηγηθεί την ιστορία του και να συμβάλει ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο σε κανέναν. Θέλει επίσης να διασφαλιστεί ότι θα λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας την επόμενη φορά που θα διοργανωθεί κάτι παρόμοιο».
Για την κατάθεση του Μάνου Μαλλιαρού
Σε ότι αφορά τη δικαστική διαδικασία αναφέρθηκε και στον Μάνο Μαλλιαρό, οποίος ήταν μαζί με τον Σταύρο Φλώρο κατά τη διάρκεια του ατυχήματος και τον βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή: «Ελπίζουμε ότι ο Μάνος Μαλλιαρός θα καταθέσει και θα πει την αλήθεια, όχι υπέρ των εναγόντων, αλλά ως ένας άνθρωπος που ήταν εκεί και διαθέτει σχετικές πληροφορίες. Θέλουμε να πει τη δική του εκδοχή και όσα θυμάται. Επιπλέον, οποιοσδήποτε άλλος διαγωνιζόμενος διαθέτει σχετικές πληροφορίες για το πώς είχε οργανωθεί ο διαγωνισμός και για το τι συνέβη την άτυχη ημέρα του περιστατικού με τον Σταύρο, θέλουμε να καταθέσει».
«Είχε πολλά να διαχειριστεί και να επεξεργαστεί»
Τέλος ο δικηγόρος του Σταύρου Φλώρου εξήγησε την απόφαση του πρώην παίκτη του Survivor να κινηθεί νομικά κατά της παραγωγής: «Νομίζω ότι του έπεσαν πολλά μαζεμένα. Είχε πολλά να διαχειριστεί και να επεξεργαστεί: τις χειρουργικές επεμβάσεις που χρειάστηκε να υποβληθεί, την αποκατάσταση του άλλου ποδιού που είχε επίσης τραυματιστεί, καθώς και την προσπάθεια να καταλάβει τι θα ακολουθούσε για τον ίδιο.
Οπότε, πιστεύω ότι αμέσως μετά το περιστατικό προσπαθούσε να καταλάβει ποια ήταν η καλύτερη πορεία για εκείνον και πώς θα εξελισσόταν η ζωή του από εκεί και πέρα. Χρειαζόταν λίγο χρόνο για να επεξεργαστεί τις επιλογές του και πιστεύω ότι η απόφαση να προχωρήσει με την υπόθεση και να αφηγηθεί τη δική του ιστορία ήταν η καλύτερη επιλογή για εκείνον».
