Ο Ηλίας Μαμαλάκης σε ένα σπάνιο μήνυμα για το πρόβλημα υγείας του: “Περπατάω με Πι”

Ο Ηλίας Μαμαλάκης έκανε μία διαφορετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και μοιράστηκε λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του, μετά από το ατύχημα που είχε πριν από έξι μήνες που του είχε προκαλέσει ρήξη στο ισχίο.

“Πάνε 6 μήνες από τότε που έσπασα το ισχίο μου. Να θυμάστε και να προσέχετε , η ζωή ανήκει στους αρτιμελείς. Ναι περπατάω με την βοήθεια ενός Π. Οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια είναι προσομοιώσεις δρόμου μετ εμποδίων. Οκ είμαστε μειονότητα και ταυτόχρονα ελπίζουμε”, έγραψε στο μήνυμά του.

Πράγματι, η ζωή για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα είναι πολύ δύσκολη, καθώς η έλλειψη υποδομών αλλά και σεβασμού, κάνει τη μετακίνησή τους, σε ορισμένες περιπτώσεις, έως και αδύνατη.

Η περιπέτεια της υγείας του Ηλία Μαμαλάκη ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου. Ο γνωστός μάγειρας είχε αποκαλύψει ότι χρειάστηκε να νοσηλευτεί, λίγο καιρό μετά την γαστρορραγία που είχε υποστεί, μετά από σπάσιμο στο ισχίο του.

“Πέρασα και περνάω δύσκολα αλλά όλο και καλύτερα είμαι” είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook.

Αναλυτικά η ανάρτηση:

Πρώτα από όλα καλό μήνα και επιτυχίες να έχετε και υγεία και μπόλικη δουλίτσα. Εγώ πάλι είμαι ξάπλα εδώ και καιρό από 3/1/25 και θα παραμείνω ακόμα για άγνωστο χρόνο. Ο λόγος ένα σπάσιμο του ισχίου μετά από μια σειρά ταρζανιές χωρίς να έχω τα προσόντα του Ταρζάν.

Πέρασα και περνάω δύσκολα αλλά όλο και καλύτερα είμαι.

Αυτό όμως που συνέβαινε εχθές ήταν κάτι σαν το συννεφάκι της ευτυχίας. Οι επικεφαλής του νοσοκομείου μου ζήτησαν να κάνουμε μια μαγειρική για τους ασθενείς. Μου άρεσε πολύ η ιδέα και αποφασίσαμε να κάνουμε μια παλιά συνταγή του μακαρίτη Μπουλιάνη τα περίφημα μπαλάκια του φανπρίτσιο. Ο Νικόλας σεφ του ιδρύματος βοήθησε πολύ και στήριξε την εκδήλωση. Άσε που είναι λίαν ανατρεπτικός. Μας σερβίρει πρασόπιτα, ρεβύθια υπέροχα, φακές, ψαρόσουπα κτλ

Να μην σας τα πολυλογώ στο κυλικείο της κλινικής μαζεύτηκαν πάνω από 50 αναπηρικά αμαξίδια επιπλέον κανονικά καθήμενοι. Περάσαμε χάρμα, κάναμε σχολιασμούς κοινωνικού τύπου, σχολιάσαμε εστιατόρια. Και τα κεφτεδάκια ζυμωμένα με παρμεζάνα έγραψαν ιστορία. Είχαμε προβλέψει και γιανπωλ και όλοι μα όλοι φάγανε 2-2 κεφτεδάκια με την σάλτσα τους, κοφτό μακαρονάκι και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Το ποσό χαρήκαμε όλοι δεν λέγεται. Πήραμε μαζί μας χαρά και θετική ενέργεια. Σήμερα στους διαδρόμους όλοι θέλανε και άλλη μαγειρική. Σε καλό να μας μπει ο μήνας και θα τα ξαναπούμε”.