Επιτέλους…τέλος με τον “Σασμό” που παραλίγο να ξεπεράσει τη Λάμψη

Επιτέλους…τέλος! Το τελευταίο επεισόδιο στον Σασμό παίχτηκε και ήταν αρκετά μεγάλο! Ένα επεισόδιο που  ξεκίνησε με δράμα και κατέληξε με χαρά και γάμο. Ο Δημήτρης Λάλος ως Μαθιός, μάλλον δεν έλειψε σε κανένα μετά τον θάνατό του…. Οι νεκροί επέστρεψαν για να χαρούν και εκείνοι τη λήξη της βεντέτας.

Το σίριαλ που αφορούσε την Κρήτη, αλλά μετεξελίχθηκε σε…φώσκολιάδα επηρέασε πολύ κόσμο, ανέδειξε ηθοποιούς, έκανε πολλή φασαρία. Αλλά είχε και αστοχίες. Και κούρασε λίγο.

Αλλά υπήρχε και αρκετή συγκίνηση από τους τηλεθεατές που αγάπησαν πραγματικά τη σειρά, παρά τα λάθη της και τις αστοχίες της. Που αγάπησε κυρίως τους σπουδαίους ηθοποιούς της. Η συνομιλία του Ορφέα Αυγουστίδη και της Χριστίνας Χειλά Φαμέλη μας έδειξε πως η σειρά δημιούργησε δυνατές φιλίες.

Είχε και τραγελιαφικές σκηνές. Με τη Βασιλική να είναι στην άκρη του γκρεμού ξεκίνησε το τελευταίο επεισόδιο στον Σασμό, έτοιμη να αυτοκτονήσει μαζί με την κόρη της. Αλλά ως όραμα ήρθε κοντά της ο Μαθιός για να τη σταματήσει. Να της ζητήσει να κρατήσει τη μνήμη του ζωντανή και να κάνει κουράγιο να μεγαλώσει την κόρη τους.

Ενώ είχαμε δει τόσες και τόσες κηδείες στον Σασμό, αυτή τη φορά δεν είδαμε του Μαθιού. Είδαμε μόνο το πριν και το μετά. Ούτε του Ανδρέα Βρουλάκη.

Το κοινό περίμενε μάταια να τελειώσει η πράξη του δράματος με όλους τους ηθοποιούς να κλείνουν τις ιστορίες και τις κόντρες τους και να γίνεται σασμός.

Ο γάμος και η χαρά για τον σασμό των 2 οικογενειών ήταν μικρός σε διάρκεια, αλλά με Μαθιό, Βασίλη και Νικηφόρο Σταματάκη να είναι εκεί παρόντες ως φαντάσματα, ως οράματα, στις χαρές των δικών τους ανθρώπων. Ως προστάτες της Βασιλικής και της Καλλιόπης που ήταν και οι μόνες που τους έβλεπαν. Αυτή ήταν μία ωραία σκηνή. Και παρέμειναν και στο γλέντι του γάμου. Ωραία σκηνή ήταν και εκείνη του Δημήτρη Ήμελλου και της Μαρίας Πρωτόπαππα ως Αντώνης και Μαρίνα. Ένα από τα πιο αγαπητά ζευγάρια του Σασμού και δύο πραγματικά σπουδαίοι ηθοποιοί.

Τέλειωσε κάπως όπως άρχισε με το γλέντι του γάμου με τον Γιάννη Κότσιρα και τον Βασίλη Σκουλά, να τραγουδούν στους νεόνυμφους. Παρών και ο συνθέτης Νίκος Τερζής που έχει συνθέσει και τα 12 τραγούδια του Σασμού, σε στίχους του Γιάννη Κότσιρα. Ο οποίος αρχικά ερμήνευσε το τραγούδι του έρωτα του ζευγαριού.

Σειρά είχε ο Βασίλης Σκουλάς που είπε το τραγούδι της Μαρίνας και του Αντώνη. Η σεναριογράφος Εμμανουέλα Αλεξίου αποφάσισε στο φινάλε, να ακούσει επιτέλους τους φανς αυτών των 2 ζευγαριών και να τους αποδώσει τον επίλογο που τους άξιζε. Μα η σκηνή που συγκίνησε για μία ακόμη φορά το Χ ήταν εκείνη του χορού του Ορφέα Αυγουστίδη και της Μαρίας Τζομπανάκη. Γιος και μάνα στην πρώτη τους τηλεοπτική συνεργασία, έδειχναν να χαίρονται τον χορό τους και τη στιγμή, όχι σα ρόλοι, αλλά ως πρόσωπα.

Και αφού όλοι οι πρωταγωνιστές πήραν τον λόγο για να μιλήσουν για τον Σασμό, η σειρά και το σχεδόν 4ωρο διπλό επεισόδιο έκλεισε με τη σκηνή στο γαμήλιο τραπέζι. Πίσω σαν φύλακες όλοι οι νεκροί των δύο οικογενειών, θύματα της πολύχρονης βεντέτας με την παρουσία και του Κώστα Νικούλι που έκανε τον Πέτρο.

Μόνο που το κοινό παρατήρησε ορθά, πως έλειπε ο Άγγελος που υποδυόταν ο Θανάσης Πατριαρχέας και ο Τάσος Νούσιας που υποδυόταν ο Τάσος Νούσιας. Βέβαια ο δεύτερος δεν ήταν θύμα βεντέτας, αλλά θύμα τιμωρίας του Μαθιού επειδή κακοποιούσε τη Βασιλική. Ωστόσο ήταν ένα ωραίο πλάνο. Και ο Άγγελος ήταν θύμα δολοφονίας εκτός βεντέτας.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης λίγη ώρα πριν την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, αποχαιρέτησε τον Σασμό και τον ρόλο του ως Αστέρης με πολύ συγκίνηση και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο κοινό που αγάπησε τη σειρά τα τελευταία 3 χρόνια. Γράφοντας: «Απόψε τελειώνει και για εσάς αυτό το ταξίδι που λέγεται Σασμός. Εμείς τον αποχαιρετίσαμε μια εβδομάδα πριν! Σε κλίμα γιορτινό, με γέλια, σφιχτές αγκαλιές, αιφνίδια δάκρυα, θερμές ευχαριστίες και ειλικρινείς υποσχέσεις ότι θα κρατήσουμε τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν εκεί, ζωντανές με κάποιο τρόπο… Το τελευταίο και μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως ανήκει σε όλους εσάς, που αγαπήσατε αυτή την σειρά με τρόπο που δεν περίμενε κανείς μας, που κάνατε αυτή την εμπειρία για εμάς μια εμπειρία ΖΩΗΣ και που με την αγάπη σας δώσατε κίνητρο σε όλους μας να παλεύουμε για τους ήρωές μας και να τους υπερασπιζόμαστε μέχρι το τελευταίο επεισόδιο( το 500ό. Ευχαριστώ πολύ! Αντίο Αστέρη, θα μου λείψει η γενναιοδωρία σου και ο τρόπος που αγαπούσες ολοκληρωτικά».

ΠΗΓΕΣ

-Αλφα Τηλεόραση

-queen.gr

-Instagram