Την αγαπημένη τους Κρήτη επέλεξαν για τις Πασχαλινές τους διακοπές ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Δέσποινα Βανδή.
Το ερωτευμένο ζευγάρι έχει αγαπήσει ιδιαίτερα το νησί αφού πέραν από τους καλούς φίλους που έχουν από αυτό τον τόπο, είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο παραδοσιακές περιοχές της Ελλάδας. Κάτι που λατρεύουν και οι δύο.
Η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης έκαναν το παραδοσιακό τραπέζι του Πάσχα παρέα με τον καλό τους φίλο Μανώλη Κονταρό σε ένα άκρως μουσικό γλέντι με λύρες και φυσικά…τραγούδι!
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η τραγουδίστρια πήρε το μικρόφωνο, ερμηνεύοντας τόσο το νέο της τραγούδι όσο και την εμβληματική «Πριγκιπέσσα» μαγεύοντας για άλλη μια φορά με την αισθαντική ερμηνεία της.
Το βράδυ της Ανάστασης βρέθηκε στις Βρύσες, το χωριό των τρεχούμενων νερών όπως λέγεται, και ανέβασε βίντεο από το κάψιμο του Ιούδα και αν μαντεύουμε σωστά μάλλον η έκταση της φλόγας της έκανε μεγάλη εντύπωση.
Το Κάψιμο του Ιούδα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά πασχαλινά έθιμα που τηρείται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Εκτυλίσσεται τη νύχτα της Ανάστασης ή το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα και σπανιότερα τη Μεγάλη Παρασκευή, με πρωταγωνιστή ένα πάνινο ανθρώπινο ομοίωμα του Ιούδα, το οποίο είναι παραγεμισμένο με άχυρα και εύφλεκτες ύλες.
Μάλιστα παραλλαγή του είναι το κάψιμο του Βαραββά που γίνεται στη Νέα Κίο.
Υπάλληλοι του Δήμου Άργους Μυκηνών και εθελοντές ετοιμάζουν το ομοίωμα του Βαραββά, στην αυλή του σχολείου, το οποίο καίγεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής. Το έθιμο εδώ προέρχεται από την Κίο της Μικράς Ασίας και συγκεντρώνει πλήθος κόσμου καθώς είναι μοναδικό στο είδος του. Το ομοίωμα στήνεται σε ικρίωμα ύψους 8 περίπου μέτρων και παραδίνεται στις φλόγες, κατά την ώρα της Περιφοράς του Επιταφίου, ενώ πολύχρωμα βεγγαλικά πλημμυρίζουν την περιοχή τη νύχτα με ήχο και φως εντυπωσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.