Συγκινεί το μήνυμα της Εριέττας Κούρκουλου για την Ημέρα της Μητέρας

Η Εριέττα Κούρκουλου ανάρτησε ένα μήνυμα, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας, που γιορτάζεται σήμερα, Κυριακή, για όλες τις μαμάδες.

Η 31χρονη μητέρα ενός αγοριού, του μικρού Νίκου, ανάρτησε τρεις φωτογραφίες μαζί του και τις συνόδευσε με ένα κείμενο για όλες τις μητέρες, συμπεριλαμβάνοντας τις γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει ποτέ, αλλά έχουν δώσει την ψυχή τους για ένα παιδί.

Επίσης, δίνει κουράγιο στις γυναίκες που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα παιδιά και τονίζει το πώς η μητρότητα διαμορφώνεται και στο πλαίσιο διαφόρων κοινωνικών σχέσεων.

Η ανάρτηση της Εριέττας Κούρκουλου

Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Είμαστε μαμάδες. Μαμάδες των παιδιών που γεννήσαμε, των μωρών που κυοφορήσαμε για πολύ, ή και για λίγο. Μαμάδες μικρών ανθρώπων που αγαπάμε σαν να είναι δικά μας – γιατί είναι και δικά μας, ίσως είναι ανήψια, ίσως βαφτιστήρια, ίσως παιδιά της παιδικής μας φίλης που έγινε μέσα στα χρόνια αδερφή μας. Είμαστε μαμάδες κάθε παιδιού που αγαπήσαμε με όλη μας την καρδιά και ας μην καταφέραμε να το κρατήσουμε ποτέ στην αγκαλιά μας!

Εμείς, οι τυχερές μαμάδες – εκείνες που γνωρίσαμε τα παιδιά μας και έχουμε την τύχη να τα βλέπουμε να μεγαλώνουν, οφείλουμε να το γιορτάζουμε – να μην θεωρήσουμε ούτε μια στιγμή το δώρο που μας δόθηκε δεδομένο.

Όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να γιορτάσουμε και τις υπόλοιπες μαμάδες. Αυτές που ακόμα προσπαθούν, ή αυτές που μας βοηθούν καθημερινά στο μεγάλωμα των δικών μας παιδιών χωρίς να αναγνωρίζονται ποτέ ως αυτό που είναι – γιατί μαμάδες είναι ΚΑΙ αυτές!

Σε όλες τις μαμάδες θέλω να πω ότι τις βλέπω σήμερα! Τις σκέφτομαι, τις θαυμάζω, τις αγαπώ. Αυτές οι γιορτές δεν είναι πάντα εύκολες, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαμά είναι αυτή που δίνει όλη της την ψυχή για ένα παιδί και ότι όποια το έχει κάνει αυτό γιορτάζει σήμερα μαζί με όλες μας και ας μην γέννησε ποτέ!».