Ο Νικήτας Τσακίρογλου σε μια σπάνια εξομολόγηση: «Η Χρυσούλα Διαβάτη είναι καλύτερη από μένα»

Ο Νικήτας Τσακίρογλου μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ για πολλά και διάφορα και αναφέρθηκε στα 70 χρόνια του ως ηθοποιός και τα 63 χρόνια κοινής ζωής με τη Χρυσούλα Διαβάτη.

Όπως ήταν φυσικό, μίλησε τα πιο τρυφερά λόγια για την επί χρόνια σύζυγό του.

Όσα ανέφερε

«Είμαι σε μια ηλικία που θέλω να με αξιώνει ο Θεός να έχω υγεία και να μην φέρω τον οίκτο στο κοινό μου. Έχω περάσει 70 χρόνια στον χώρο του θεάτρου. Ξεκίνησα από το Εθνικό και ήμουν υποχρεωμένος να μείνω εκεί γιατί τελείωσα με Άριστα.

Δεν γίνεται χωρίς φλόγα να κάνεις θέατρο γιατί είναι μια δουλειά που δεν την κάνεις για να σου φέρει άνεση ζωής. Βρέθηκα σε αυτόν τον χώρο με τύχη γιατί δεν είναι μόνο η ικανότητα που έχεις, χρειάζεται και ένα αστέρι. Είχα αυτό το αστέρι για να κάνω αυτό που έκανα. Είναι ψυχοφθόρο επάγγελμα. Η δουλειά είναι μοναστική, έχω πει ότι το καμαρίνι μας είναι το κελί μας», είπε αρχικά ο Νικήτας Τσακίρογλου και συνέχισε:

«Προσπάθησα παράλληλα να φτιάξω μια καλή οικογένεια με τη Χρυσούλα τη Διαβάτη, που βρεθήκαμε στον χώρο του θεάτρου, αγαπηθήκαμε, κάναμε την κόρη μας τη Λήδα και έχουμε δύο σπουδαία εγγόνια. Η Χρυσούλα Διαβάτη είναι μια καλή σύζυγος, μια καλή ηθοποιός, πολυτάλαντη. Πάντα υποστηρίζω και λέω ότι είναι καλύτερη ηθοποιός από μένα. Ας μας αξιώνει ο Θεός να ξεπερνάμε τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η ζωή. Η ζωή μαζί της δεν είναι εύκολη και για αυτήν και για μένα. Αλλά τι σημασία έχει; Σημασία έχει ότι μπορεί να τσακωθούμε και την άλλη μέρα όλα καλά. Αυτό είναι το περιεχόμενο της αγάπης, ξεχνάς αυτό που έχει γίνει».

Σε άλλο σημείο είπε: «Η Χρυσούλα γέλαγε πολύ, ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι, εξωστρεφές γι’ αυτό και βρέθηκα εγώ ο μουντρούφης δίπλα της. Τα διαφορετικά σώματα έλκονται! Προσπάθησα να της δώσω πίσω το γέλιο. Κάνουμε μια δουλειά που θέλει πολλή προσπάθεια να ξεπεράσεις την καθημερινότητα. Δεν συζητούσαμε ποτέ για τη δουλειά μας στο χώρο του σπιτιού μας. Δεν μου αρέσουν τα παιδικά μου χρόνια, ήταν πικρά. Εγώ είμαι παιδί της Κατοχής. Δύσκολα χρόνια και για μένα και για την οικογένειά μου και για την Ελλάδα».