Λάκης Γαβαλάς για τη φυλακή: «Εγώ σωφρονίστηκα από μένα τον ίδιο, όμως δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι»

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν υπάρχουν Vip κελιά».

Όσα ανέφερε

Ο γνωστός σχεδιαστής μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΣουΣού» και ανέφερε αρχικά: «Υπάρχουν δύο σημεία, που πρέπει να κατεδαφιστούν εδώ και τώρα. Η ΓΑΔΑ και ο Άγιος Σάββας».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στη ΓΑΔΑ έμεινα κι εγώ και η αδερφή μου με ανήλικο παιδί τότε, για ενάμιση μήνα. Δεν υπάρχει κάτι πιο βρωμερό και πιο χολέρα. Δεν είχαν χώρο οι φυλακές τότε».

Αναφορικά με τα Vip κελιά στις φυλακές, ο Λάκης Γαβαλάς ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν, ενώ δήλωσε πως μάλλον πρόκειται για την πτέρυγα με τους λιγότερους κρατούμενους.

«Είναι η πτέρυγα με λιγότερους κρατούμενους. Υπήρχε κελί για 8 άτομα και ήταν μέσα 20. Που είναι αυτό το vip κελί; Δεν υπάρχει. Και γιατί να μην έχει air condition; Να πεθάνουμε; Η φυλακή είναι ένα τρελό πράγμα. Πρέπει να σωφρονιστείς, η φυλακή δεν βάζει τον άνθρωπο να σωφρονιστεί. Πώς να τον κάνεις τον άλλον να σωφρονιστεί, όταν πρέπει να βλέπει εκεί μέσα ξυλοδαρμούς και ό,τι άλλο γίνεται; Με κάνετε και κεκεδίζω», σημείωσε.

Όσο για το αν είχε νιώσει ποτέ φόβο μέσα στη φυλακή, ο Λάκης Γαβαλάς απάντησε χιουμοριστικά: «Μια φορά μου έκλεψαν την πούδρα μου και δεν ήξερα που να τη βρω. Μου έφεραν τελικά ταλκ από το ιατρείο».

Επιπλέον, συμπλήρωσε: «Όταν πας φυλακή είναι πολύ σκληρό, δεν θέλω να το περιπαίζουμε. Έχει μια έννοια που ανήκει στην κοινωνία μας. Όταν έχεις οικονομικό έγκλημα, με βάζεις με ανθρώπους που έχουν σκοτώσει; Εγώ σωφρονίστηκα από μένα τον ίδιο, όμως δεν είναι όλος ο κόσμος έτσι».