Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Με τρομάζει η αποφυλάκιση της γυναίκας που μου έριξε βιτριόλι»

Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από γυναίκες και πλέον, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η γυναίκα αυτή να βγει από τη φυλακή σε περίπου ενάμιση χρόνο.

Όσα ανέφερε

«Σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν στη χώρα μας, αφού εκτίσεις τα 3/5 της ποινής μπορείς να αποφυλακιστείς. Οπότε αφού έχουν περάσει 4 χρόνια…», δήλωσε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο Δύο στις 10.

«Δεν είναι λογικό, δεν είναι ανθρώπινο να μη νιώθω καλά; Με απασχολεί, προσπαθώ να είμαι ψύχραιμη και να χρησιμοποιώ τη λογική. Με ανησυχεί, θα το αντιμετωπίσω όταν έρθει η ώρα. Αυτό που με ταράζει περισσότερο είναι ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει μετανιώσει. Και αν δεν έχεις μετανιώσει μετά από όλο αυτό που έχει γίνει και δεν έχεις σωφρονιστεί μετά από τόσα χρόνια στη φυλακή, που πιστεύω ότι δεν έχει συμβεί στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό είναι που με τρομάζει, γιατί δεν ξέρω πού θα τον σταματήσει», πρόσθεσε.

«Η μόνη επαφή που είχα μαζί της ήταν στο δικαστήριο. Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο, μετά από έναν χρόνο που ήταν σηη φυλακή, γιατί ήταν προφυλακισμένη και την πρώτη μέρα που έρχεται στο δικαστήριο, ζητάει να πάρει τον λόγο, πρώτη από όλους, μπροστά στους δικαστές , μπροστά στους ενόρκους, σε εμένα και την οικογένειά μου και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ρίξει τις ευθύνες για τη δική της επίθεση στο θύμα της, καταλαβαίνεις ότι υπάρχει θρασύτητα και δεν υπάρχει μεταμέλεια», τόνισε.

«Ανακρίθηκα κανονικά. Φανταστείτε να είμαι στο σοκ που είμαι , να μην μπορώ να δω και υπήρχε μια κατάσταση με πίεση, με ερωτήσεις, να μου λένε ότι κάτι έχει συμβεί και πρέπει να θυμηθώ και να λέω ότι δεν έχω τσακωθεί με κανέναν. Ήταν πολύ πιεστικό και από ένα σημείο και μετά κατάλαβαν και οι ίδιοι ότι δεν μπορώ να τους βοηθήσω», εξήγησε η Ιώαννα Παλιοσπύρου.