ΤΟ AEGEAN ARTS ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Η διευθύντρια του Φεστιβάλ κα Τζώλη Καψετάκη και ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας κ. Φασουλάκης

Mεγάλα ονόματα και κορυφαίους νέους μουσικούς και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο θα φιλοξενήσει για 5η συνεχή χρονιά το «Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ», σε μία μοναδική γιορτή μουσικής και τέχνης που θα διαρκέσει εννέα ημέρες από 4-12 Ιουλίου 2018.

Στο φετινό φεστιβάλ, που γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, θα συμμετέχουν συνολικά 51 διεθνείς πολυβραβευμένοι καλλιτέχνες από 14 χώρες  και δεκάδες παιδιά και σχολεία από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στον «Aegean Arts- Διεθνή Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής» με θέμα  «Αγαπώ τη Φύση».

Το «Aegean Arts» έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα, ιδρύθηκε από τη διευθύντρια του φεστιβάλ, Τζούλη Καψετάκη, με σκοπό να στηρίξει νέα ταλέντα και να αναδείξει μέσα από τη μουσική και την τέχνη τα κρυμμένα «μυστικά» της ενδοχώρας της Κρήτης.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες, θα πραγματοποιηθούν στην Επισκοπή του Δήμου Χερσονήσου από το «Aegean Arts Διεθνές Φεστιβάλ» και τη στήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής.

Σε χθεσινή  συνέντευξη τύπου στην Περιφέρεια Κρήτης οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ παρουσιάστηκαν από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και την διευθύντρια του καλλιτεχνικού φεστιβάλ Τζούλη Καψετάκη.

«Η Περιφέρεια Κρήτης -τόνισε ο κ.Φασουλάκης- στηρίζει την προσπάθεια αυτή, όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, τους ξένους επισκέπτες μας, που προσκαλούμε να παρακολουθήσουν τα θαυμάσια δρώμενα τέχνης. Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους όσοι εθελοντικά προσφέρουν για την προετοιμασία-υλοποίηση του φεστιβάλ».

Από την πλευρά της η ιδρύτρια-διευθύντρια του καλλιτεχνικού φεστιβάλ Τζούλη Καψετάκη ανέφερε: “Είναι πολύ δύσκολο οι νέοι σήμερα σε διεθνές επίπεδο να βρούνε ευκαιρίες να παίξουν και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Η Κρήτη είναι παγκοσμίως γνωστή για την πολιτιστική της κληρονομιά, για τη μοναδική φιλοξενία της και αποτελεί το μοναδικό μέρος για να διεξαχθεί το φεστιβάλ. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη για τη συνεργασία και τη στήριξη. Προσκαλούμε τον κόσμο να παρακολουθήσει δωρεάν το φεστιβάλ».

Η πρώτη μέρα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Τετάρτη 4 Iουλίου 19:30-21:00 Μουσείο Πολιτιστικού Συλλόγου Επισκοπής

Έναρξη έκθεσης του Aegean Arts Διεθνούς Διαγωνισμού Παιδικής Ζωγραφικής 2018 “Αγαπώ τη φύση”.

Tα αποτελέσματα του διαγωνισμού  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (http://aegeanartsfestival.wixsite.com/aafa) τo βράδυ 12 Ιουλίου. Η τελετή απονομής βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου.

Τετάρτη 4 Ιουλίου 21:30: Πάρκο Παναγιωτάκη Επισκοπής Πεδιάδος.

Την αυλαία του φεστιβάλ ανοίγουν δύο πολυβραβευμένοι νέοι πιανίστες σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ,ο Κωνσταντίνος Βαλιανάτος και η Ching Wen.