Χανιά: Δράσεις ψυχαγωγίας και πολιτισμού στον κινηματογράφο “Κήπος”

Οι ώρες προβολών, σύμφωνα με το πρόγραμμα λειτουργίας του θερινού κινηματογράφου θα είναι από 27/05 έως και 30/06 στις 21:00, από 01/07 έως και 15/08 στις 21:30 και από 16/08 έως και 18/09 στις 21:00.

Επίσης, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων και συγκεκριμένα στην εξωτερική περίφραξη του, λειτουργεί υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πτηνά της Κρήτης». Δέκα Χανιώτες φωτογράφοι άγριας φύσης, εκθέτουν με τη δική τους ματιά και εμπειρία, φωτογραφίες πτηνών της Κρήτης σε υγροβιότοπους, βουνά, φαράγγια και ποτάμια του νησιού, όλες τις εποχές του χρόνου. Η φωτογράφηση πτηνών στο φυσικό τους περιβάλλον είναι ένα θέμα ιδιαίτερο και δύσκολο, ελεύθερο στην φύση, απαιτεί υπομονή, χρόνο, κάλυψη, γνώση και αντοχή στις καιρικές συνθήκες για να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα. Παράλληλα, προϋποθέτει και ιδιαίτερο φωτογραφικό εξοπλισμό όπως τηλεφακούς, μηχανές γρήγορες με υψηλή ευαισθησία και αντοχή.

Η υπαίθρια έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2024, έχει τοποθετηθεί στην περίφραξη του Κήπου στην ανατολική είσοδο επί της οδού Τζανακάκη και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Τάκης Δασκαλάκης, Γιώργος Μπαλαδάκης, Γιώργος Παπαδομανωλάκης, Μάνος Παπαδομανωλάκης, Μάριος Παπαδομανωλάκης, Πάνος Περαντωνάκης, Αναστάσιος Σακούλης, Νίκος Σαμαριτάκης Φώτης Σαμαριτάκης, Αντώνης Χάμπας.

Πηγή: ΑΠΕ