Το Micro μ Festival επιστρέφει στις αίθουσες

Το  International Micro μ festival πιστό στο ραντεβού με το κοινό του, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες για δωδέκατη χρονιά. Από τις 13 ως τις 16 Οκτωβρίου, το αγαπημένο κινηματογραφικό φεστιβάλ θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε Ηράκλειο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Κοπεγχάγη και Παρίσι.

Η κεντρική εκδήλωση του IMμF 2022, το «ζωντανό» ελληνικό διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 9 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να παρακολουθήσει τις 15 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων δημιουργών και να ψηφίσει για την αγαπημένη του.

  • Στο Ηράκλειο η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές σε ορισμένες από τις πόλεις του φετινού δικτύου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν για την αγαπημένη τους Σπουδαστική Ελληνική ταινία στο σπουδαστικό διαγωνιστικό που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, φυσικά τις Ευρωπαϊκές «μικρές» ταινίες πρώτης προβολής στην Ελλάδα στο καθιερωμένο διεθνές μέρος του φεστιβάλ και μία σειρά προβολών video art, με βάση την ελληνική ποίηση με τον τίτλο «Πνοές».

Τα Βραβεία που θα δοθούν στους νικητές του Διαγωνιστικού και του Σπουδαστικού θα είναι συνολικής αξίας άνω των 4.000€ και σαν στόχο έχουν να διευκολύνουν τις επόμενες  παραγωγές των κινηματογραφιστών που θα αναδειχθούν μέσω της ψηφοφορίας του κοινού.

Η αγαπημένη ταινία του Micro μ για το 2022 θα λάβει:

  • Το Ποσό των 1.000€ από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
  • Δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του σκηνοθέτη αξίας 1.000€ από την εταιρεία RGB studios

Η δεύτερη αγαπημένη ταινία

  • Το Ποσό των 500€ από την διοργανώτρια αρχή

Η τρίτη Αγαπημένη ταινία

  • Υπηρεσίες για DCP mastering αξίας 500€ προσφορά της εταιρείας VIDEOPRESS

Η Αγαπημένη Σπουδαστική Ταινία

  • Δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του σκηνοθέτη αξίας 500€ από την εταιρεία RGB studios.

Πρόγραμμα Φεστιβάλ

Διαγωνιστικό Μέρος : 15/10 – 18:00 (Ώρα Ελλάδος)

Γενική Είσοδος: 8€.