Σάββατο 27 Ιουνίου
Συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.
-Στο πλαίσιο των ξεναγήσεων με τίτλο: «Μικρές ιστορίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου» που διοργανώνονται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στις 11:00, η ξενάγηση με τίτλο: «Η θάλασσα και το ταξίδι στη μινωική Κρήτη» θα πραγματοποιηθεί από τη Γεωργία Φλούδα.
-Στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «Μελίνα Μερκούρη» (Νέα Αλικαρνασσός), από τις 09:30 ως τις 14:00, άλλη μια συναυλία από τους Batala Creta με τίτλο: “Ten Years, One Love Batala Creta-10 χρόνια Batala Creta” θα πραγματοποιηθεί.
-Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά, στις 18:00, η «Εισαγωγή στις απαρχές των τεχνολογιών» -μια διαδραστική ξενάγηση- θα πραγματοποιηθεί.
Δηλώσεις συμμετοχής-κράτηση θέσεων τηλεφωνικά στο 2810220610 καθημερινά 10:00-18:00.
-Στην πλατεία Ελευθερίας-πλατεία 18 Άγγλων-διασταύρωση 1821 και Αγίου Μηνά, από τις 19:00, οι Batala Creta με τη συναυλία “Ten Years, One Love Batala Creta-10 χρόνια Batala Creta” θα σας κρατήσουν συντροφιά. Πρόκειται για μια μεγάλη μουσική παρέλαση στους δρόμους του Ηρακλείου.
-Στο Κορακοβούνι, στις 20:00, η πολιτιστική εκδήλωση: «Ανάδειξη της Υπαίθρου του Νομού Ηρακλείου», ένα μουσικοχορευτικό αφιέρωμα από τη Σχολή Παραδοσιακών Χορών «Κρήτωρες».
-Στα Σταυράκια, στις 20:30, διοργανώνεται η παράσταση κουκλοθέατρου: «Το κανόνι της Ειρήνης» διοργανώνεται από το Κουκλοθέατρο Κρήτης, ενώ
-στην Πρασσά, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία παραδοσιακής κρητικής μουσικής με το συγκρότημα του Γιώργου Κατσουλιέρη.
-Τέλος, στα Κεράσια, στις 21:15, τόσο η συναυλία-αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι του ’50 και του ’60 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιξορρούματος, όσο και η εκδήλωση αναβίωσης του εθίμου για τον Κλήδονα, με τη συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος των Γιάννη Μακρυδάκη και Γιώργου Σαββάκη.
Κυριακή 28 Ιουνίου
Ολοκληρώνεται το 11ο Φεστιβάλ Δρόμου «Τέχνη Καθ’ Οδόν» του Δήμου Ηρακλείου.
-Στην πλατεία Μωσαϊκού (λεωφόρος Δικαιοσύνης), στις 19:00, το Close up magic show με τον μάγο Vitalio θα σας διασκεδάσει, μαζί με Face & Body painting από τις «Μαγικές Μεταμορφώσεις».
-Στην πλατεία Ελευθερίας, στις 19:00, το DJ SET με τον Νίκο Ρηγάκη θα σας συνοδεύσει μουσικά, ενώ
-στις 21:00, η μουσική εκδήλωση «Από την Κρήτη ως το Άπειρο» με τη Γεωργία Νταγάκη θα πραγματοποιηθεί.
Δευτέρα 29 Ιουνίου
-Στο Διαβαϊδέ, στήνεται κρητικό γλέντι με τους Λευτέρη και Μανούσο Καλλέργη, το οποίο διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Διαβαϊδέ και την Ενορία του χωριού.
-Στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος Μυλοποτάμου, θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά με τη Γεωργία Νταγάκη στις 21:00 μ.μ., στο πλαίσιο του Θερινού Φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Μυλοποτάμου.
Τρίτη 30 Ιουνίου
-Γιορτή αγνόπιτας οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ρουσσοχωρίων, με κρητική βραδιά με το συγκρότημα του Γρηγόρη Σαμόλη.
-Στην παραλία του Κουμπέ Ρεθύμνου, οι LustTone, ένα ντουέτο με darkwave/coldwave αισθητική θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, στις 21:30 μ.μ. Είσοδος: ελεύθερη.
Τετάρτη 1 Ιουλίου
-Πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Χερσονήσου, στο κτήριο πρώην Ειρηνοδικείου (Λιμένας Χερσονήσου), με ώρα έναρξης: 19:30.
-Η Στέγη «Βιτσέντζος Κορνάρος» οργανώνει την έκθεση τέχνης «Ανθολογία» της Αλεξίας Σερετίδου, η οποία θα διαρκέσει έως τις 7 Ιουλίου 2026 στον εκθεσιακό χώρο της Στέγης, και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, από 18:00 έως 22:00.
Πέμπτη 2 Ιουλίου
-Στο Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ Αρκαλοχωρίου, η παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μια φορά και έναν καιρό… το κυνήγι του θησαυρού» από τη Θεατρική Ομάδα παιδικού θεάτρου «Δελφινάκι», παρουσιάζεται στις 20:30.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαλοχωρίου
-Στο Θραψανό, από τις 18:00 έως τα μεσάνυχτα, το διεθνές φεστιβάλ κεραμικής «Χώμα-Νερό-Φωτιά», με συμμετέχουσες χώρες την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και τις ΗΠΑ διοργανώνεται, αποτίοντας φόρο τιμής στην κρητική κεραμική από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Είσοδος ελεύθερη.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Θραψανού, Κέντρο Μελέτης Νεότερης Κεραμικής, Βρετανική Σχολή Αθηνών, Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή Πλοηγός.
Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης
Παρασκευή, 3 Ιουλίου
-Στο Ρέθυμνο ξεκινά η 12η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, με έκθεση τοπικών προϊόντων από τις 19:15 έως τις 23:00 ενώ,
-στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, με την τέλεση Αγιασμού από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου. Χαιρετισμοί από επίσημους προσκεκλημένους και εκπροσώπους φορέων.
-Στις 21:00, μουσικοχορευτικό δρώμενο των ωφελούμενων του ΚΔΗΦΑμεΑ – Σύλλογος «ΑΓΑΠΗ» θα λάβει χώρα, ενώ
-από τις 21:30 έως τις 23:00, συναυλία με την ορχήστρα VAMOS θα σας συνοδεύσει μουσικά.
