στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου

Το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ρεθύμνου ,θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου,στον  Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου.

«Μετά από έναν περίπου χρόνο,επισημαίνεται μεταξύ άλλων- σε πείσμα των καιρών, συναντιόμαστε ξανά στο 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ για να γνωριστούμε, να κουβεντιάσουμε, να παίξουμε, να προβληματιστούμε και να γιορτάσουμε.

Στον χρόνο που πέρασε δεν έχουμε σταματήσει να πενθούμε και να οργιζόμαστε για τα θύματα και τους εκτοπισμένους των πολέμων, για τους νεκρούς στα Τέμπη και την Πύλο, για τις εργοδοτικές και κρατικές δολοφονίες, τις γυναικοκτονίες, τα ατυχήματα σε σχολεία και νοσοκομεία, για τα θύματα έμφυλης καταπίεσης και εργασιακής εκμετάλλευσης.

Δεν έχουμε σταματήσει να πενθούμε και να οργιζόμαστε για τους ξεσπιτωμένους λόγω των πλειστηριασμών, για τα σπίτια χωρίς ρεύμα χάριν των χρηματιστηρίων ενέργειας, για τα καμένα δάση στη Ρόδο, στον Έβρο, στη Μαγνησία, για την κατεστραμμένη Θεσσαλία, για τη λεηλασία της φύσης και της ζωής. Μέσα σε αυτή τη δυστοπία επιμένουμε να στήνουμε μικρές και μεγάλες εστίες αντίστασης ενάντια στη βία, την εκμετάλλευση, στον καθημερινό εκφασισμό».