Μάταλα

Tα Μάταλα του Δήμου Φαιστού,  θα “πρωταγωνιστήσουν” τόσο στη μεγάλη οθόνη, όσο   και στις σελίδες βιβλίου, με αφορμή των εορτασμό των 50 χρόνων από το κλείσιμο των ιστορικών σπηλιών.

Η Ειρήνη Λουκάτου, που συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη από τις «Άγριες Μέλισσες» Σπύρο Μιχαλόπουλο στη μίνι σειρά του YouFly «30 δεύτερα», έρχεται να σκηνοθετήσει την «Παραλία».

Ο Χανιώτης ηθοποιός Γιάννης Κουκουράκης
Ο Χανιώτης ηθοποιός Γιάννης Κουκουράκης θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Κρητικός ηθοποιός, γνωστός και ως «Κωνσταντής», Γιάννης Κουκουράκης, καθώς και Ζαχαρούλα Βαλαβάνη, με συμμετοχές σε σειρές όπως η «10η Εντολή» και μεγάλες θεατρικές παραγωγές.

Στην ταινία συμμετέχουν επίσης ο γνωστός κρητικός ηθοποιός με συμμετοχή στο «Νησί» Γιάννης Πανταγιάς και η Ιωάννα Κακούρη.

Η «Παραλία» βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Τόσο η ταινία, όσο και το βιβλίο πραγματεύονται μια ιστορία αγάπης κάποιο καλοκαίρι στα Μάταλα.

Tα γυρίσματα της ταινίας, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Φαιστού και την Μάταλα Μονομετοχική   Α.Ε, θα γίνουν στις 27 και 28 Ιουνίου στην παραλία των Ματάλων. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, η συγγραφέας και η σκηνοθέτης αναζητούν νέους και νέες από 18 έως και 40 ετών προκειμένου να συμμετέχουν στην ταινία.

Σημειώνεται ότι  η επίσημη πρώτη της ταινίας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή που θα υλοποιηθεί συμβολικά στα Μάταλα, προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδικότητα της περιοχής. Τα Μάταλα   με τις περίφημες σπηλιές και τους αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους, υπήρξαν το ’60 και ’70, ο αγαπημένος προορισμός των χίπις που ταξίδευαν από την Αμερική και την Ευρώπη προς την Ινδία, το Νεπάλ και το Αφγανιστάν. Μεταξύ τους και κάποιοι διάσημοι καλλιτέχνες της εποχής από τη σκηνή της rock μουσικής όπως ο Bob Dylan, η Janis Joplin και ο Cat Stevens.

Τον  Μάιο του 1970 χωροφύλακες της χούντας εισέβαλαν στο γραφικό ψαροχώρι και συνέλαβαν τους περισσότερους χίπηδες.

Πληροφορίες για τη συμμετοχή στην ταινία: Μαρία Βασιλάκη – 693 69 92 453.