Οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου αφηγούνται ενδιαφέρουσες ιστορίες αντικειμένων που μαρτυρούν σχέσεις των αρχαίων πολιτισμών της Κρήτης με άλλους πολιτισμούς στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.
Στο νέο video-ξενάγηση δείτε την ιστορία για τα «Κυκλαδικά Αγγεία στο Ανακτορικό Ιερό της Κνωσού» Τα Ιερά Θησαυροφυλάκια της Κνωσού αποτελούν δύο κρύπτες-αποθέτες για πολύτιμα αντικείμενα λατρευτικού χαρακτήρα, όπως είναι οι γνωστές θεές των όφεων από φαγεντιανή, τέχνεργα υψηλής αισθητικής και τεχνικής και πολλά πήλινα αγγεία.
Η αρχαιολόγος του ΑΜΗ Ειρήνη Νικολακοπούλου μάς εξηγεί την παρουσία αγγείων από τις Κυκλάδες σε αυτό το εμβληματικό σύνολο, που πιθανώς αρχικά να ήταν σε χρήση στο παρακείμενο Κεντρικό Ιερό του Ανακτόρου.
Στο κανάλι του Μουσείου στο Youtube https://youtu.be/uTNgzhuIe_8 στην ιστοσελίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου https://heraklionmuseum.gr/?p=2957 και στη σελίδα Facebook Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου – Heraklion Archaeological Museum.
Δείτε επίσης την ιστορία του σείστρου, του μουσικού οργάνου που υιοθέτησαν οι Μινωίτες από την Αίγυπτο, από την Προϊσταμένη του Μουσείου, Στέλλα Μανδαλάκη:
Την ιστορία του «τύμπανου» του Ιδαίου Άντρου, από τον Κλεάνθη Σιδηρόπουλο, αρχαιολόγο-νομισματολόγο του ΑΜΗ