Mια ποιητική μουσική και κινητική συνάντηση με το έργο του Κώστα Βάρναλη «Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη»
Ήταν μια ποιητική μουσική και κινητική συνάντηση με το έργο του Κώστα Βάρναλη «Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη»

Συγκίνησε το κοινό και ανέδειξε τον σύγχρονο λόγο του Κώστα Βάρναλη. Ο λόγος για τη δεύτερη φετινή παραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου, που παρουσιάστηκε το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου στο πολιτιστικό Φεστιβάλ  «Ταλλαία 2020».

Η Πειραματική Σκηνή σε συνεργασία με Το ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών παρουσίασε την παράσταση “Συνάντηση με την Αληθινή Απολογία του Σωκράτη”, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του μεγάλου μας ποιητή και πεζογράφου Κώστα Βάρναλη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λιοδάκη.

Ήταν μια ποιητική σε μορφή αναλογίου μουσική και κινητική συνάντηση με το έργο του Κώστα Βάρναλη «Η αληθινή Απολογία του Σωκράτη», 89 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του.

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης στον κεντρικό ρόλο, ο Μανώλης Ανδρέου στην μουσική και η Νεφέλη Κτιστάκη στην κινητική ερμηνεία, καθήλωσαν το κοινό, το οποίο απόλαυσε ένα έργο αξιώσεων, δείγμα, την εξέλιξης και της ανοδικής πορείας που ακολουθεί το πολυβραβευμένο Δημοτικό Θέατρο Μυλοποτάμου.

Η  κρητική αναγεννησιακή κωμωδία «Κατσούρμπος» ανεβαίνει στο φεστιβάλ «Ταλλαία 2020»
Η κρητική αναγεννησιακή κωμωδία «Κατσούρμπος» ανεβαίνει αύριο στο φεστιβάλ

«Κατσούρμπος»

Το  πολιτιστικό φεστιβάλ συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη 26 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος, όπου παρουσιάζεται η Κρητική Αναγεννησιακή Κωμωδία «Κατσούρμπος» του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα Γεώργιου Χορτάτζη από το Θεατρικό Περίπλου – Σχολείο Θεάτρου. Η διασκευή του έργου, η οποία έχει γίνει από την ομάδα, ακολουθεί το κείμενο του συγγραφέα, το μέτρο και το κρητικό Ιδίωμα, ζωντανεύοντας στη σκηνή τους κυριότερους ήρωες της κρητικής αυτής κωμωδίας:

Με κέντρο τον Έρωτα και την επιρροή του στις ζωές των ανθρώπων η ιστορία κινείται γύρω από τα σπίτια των κοινών γυναικών της εποχής, των ρουφιάνων, της Πουλισένας και της Αρκολιάς, οι οποίες με τεχνάσματα και κόλπα επηρεάζουν με τον δικό τους τρόπο τις ζωές των λαβωμένων από έρωτα νέων, όπως ο Νικολός και η Κασσάνδρα, αλλά και όχι τόσο νέων… όπως ο γερο-Αρμένης, ο οποίος υπερτιμώντας την κατάστασή του επιθυμεί να «κοιμηθεί» με τη νεαρή  Κασσάνδρα.

Και μέσα σ’ αυτούς και τα μπερδέματά τους ανακατεύονται κι άλλοι, τύποι βγαλμένοι από τις ιταλικές κωμωδίες της Αναγέννησης, τύποι που κινούνται κι αυτοί από τα βέλη του έρωτα και οδηγούνται σε κωμικά αδιέξοδα. Και το αντικείμενο του Έρωτα αλλάζει και καθορίζει τον καθένα… έρωτας για τα χρήματα, για το φαγητό, για την ξεκούραση…

Οτιδήποτε γεμίζει πάθος τους ήρωές μας… Θα δούμε τον ψευτοπαλληκαρά Κουστουλιέρη, την πόρνη Αννούσα, την παλιά «ρουφιάνα» Ανέζα του Στενού, τους υπηρέτες Κατσούρμπο, Κατσάραπο και Μούστρουχο και κάπου ανάμεσα σ’ αυτούς θα εμφανιστεί και ο ιδιαίτερος αυτός δάσκαλος που με τα «ακαταλαβίστικα» λατινικά του θα εντείνει τις κωμικές καταστάσεις!

Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Μαρία Καντιφέ

Σκηνικά – Κοστούμια: Θωμάς Καντιφές

Μουσική: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Ηχογράφηση / Μείξη τραγουδιών: Θανάσης Παπαθανασίου

Χειρισμός Φωτισμών: Άγγελος Καραβιώτης& Γιάννης Καλλέργης

Χειρισμός Ήχου: Εύη Καννά

Βοηθός Σκηνής: Ελένη Νικολουδάκη

Φωτογραφία Αφίσας: Εύη Καννά

Δημιουργία Αφίσας – Προγράμματος: Γιάννης Καλλέργης

Θεατρολογική Έρευνα: Άννα Τζανιδάκη

Διανομή:

Έρωτας: Λεωνίδας Μιχαηλίδης

Νικολός: Μάριος Μαραγκουδάκης

Κατσάραπος και Αρμένης: Γιάννης Σταθάκης

Πουλισένα: Άννα Τζανιδάκη

Αννούσα: Όλγα Καστρίτση

Κασσάνδρα: Ρένα Χατζάκη

Κουστουλιέρης: Βαγγέλης Λινοξυλάκης

Κατσούρμπος: Γιάννης Μαθιουδάκης

Δάσκαλος: Θωμάς Καντιφές

Αρκολιά: Μαρία Σκορδίλη / Μαρίλυ Αγγελιδάκη

Μούστρουχος: Μαριάννα Φωτοπούλου

Ανέζα του Στενού: Στέλλα Φραντζεσκάκη

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ο Μάνος Παπαδάκης
Ο Μάνος Παπαδάκης δίνει συναυλία την Παρασκευή

“Στη Γύρα” με τον Μάνο Παπαδάκη

Την ερχόμενη Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Περάματος θα γίνει η συναυλία «Στην Γύρα». Ο Μάνος Παπαδάκης και η ορχήστρα του, με ροκ και έντεχνα τραγούδια, ετοιμάζουν το μουσικό φινάλε της πολιτιστικής γιορτής του Μυλοποτάμου.  Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.