Εντυπωσιάζει και συγκινεί η Χριστίνα Αλεξανιάν στις παραστάσεις της στην Κρήτη “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» που πραγματοποιούνται από την Περιφέρεια Κρήτης για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης
Η ταλαντούχος ηθοποιός στην προχθεσινή της παράσταση στις Αρχάνες χειροκροτήθηκε θερμά απ’ όλους στον κατάμεστο θερινό κινηματογράφο “Παράδεισο” και δέχτηκε τα συγχαρητήρια και τις ευχές του παριστάμενου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη, του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστα Φασουλάκη, θεσμικών εκπροσώπων και όλων των παρευρισκομένων.
Ένθερμη ήταν επίσης στην παράσταση η παρουσία πολυμελούς ομάδας της Αρμενικής κοινότητας στο Ηράκλειο με επικεφαλής την Πρόεδρο Σάντυ Αβεντισιάν. Η Χριστίνα Αλεξανιάν ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση των παραστάσεων “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» που αναδεικνύουν την ιστορική μνήμη.
Ευχαρίστησε επίσης τον Αρχιεπίσκοπο, τον Δήμαρχο, θεσμικούς εκπροσώπους, τα στελέχη της Περιφέρειας και του Δήμου Αρχανώνν Αστερουσίων που στήριξαν την διοργάνωση στις Αρχάνες, όπως ευχαριστίες εξέφρασε και προς όλους τους πολίτες για την παρουσία τους.
Αύριο Κυριακή στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν» την παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), μέσα από την καθηλωτική ερμηνεία της Χριστίνας Αλεξανιάν, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν όλοι όσοι βρεθούν αύριο Κυριακή στις 9.30 το βράδυ, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο Γάζι.
«Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», βασισμένα στο ομότιτλο βιβλίο, είναι μια
καταγεγραμμένη μαρτυρία μιας Αρμένισσας μάνας που με τα τρία παιδιά κρεμασμένα από τη φούστα της αφήνει πίσω της την καμένη Σμύρνη και μετά από περιπέτειες καταλήγει στην Ελλάδα.
Οι παραστάσεις έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.