Την παράσταση “Αιδοιολογήματα”, βασισμένη στο θεατρικό έργο “Αιδοίων Μονόλογοι” της Ηβ Ένσλερ, παρουσιάζει η θεατρική ομάδα “Queen Bees”, την Κυριακή 1 και Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στο Νυν και Αει, (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17, Ηράκλειο).
Πρόκειται για μια παράσταση που βασίζεται σε αληθινές συνεντεύξεις γυναικών κι αφηγείται τις ιστορίες τους: άλλες συγκινητικές, άλλες χιουμοριστικές κι άλλες σκληρές.
«Μα πάλι μια παράσταση για γυναίκες;» θα αναρωτηθεί κανείς. Δεν το έχουμε εξαντλήσει; Φαίνεται πως όχι. Η περίοδος κρίσης που περάσαμε με την πανδημία του κορονοϊού έδειξε ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα της ανισότητας των φύλων καλά κρατεί.
Χρειάστηκαν δύο μήνες γενικού lockdown για να βγουν στο προσκήνιο οι πιο παραδοσιακοί ρόλοι φύλων, καθώς έρευνες έδειξαν πως οι γυναίκες ήταν αυτές που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο φόρτο της οικιακής εργασίας και της φροντίδας των παιδιών, ενώ η κακοποίηση και η ενδοοικογενειακή βία εις βάρος τους αυξήθηκαν τρομακτικά.
Όχι λοιπόν. Δεν τελειώσαμε με τις γυναίκες και τα δικαιώματα τους και τη θέση τους στην κοινωνία και τη ταυτότητα τους. Μας περιμένει μεγάλο ταξίδι!’’
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6907382919, 6974958079
Γενική είσοδος: 10 €
Κατάλληλο άνω των δεκαέξι χρόνων.
Ο χώρος πληροί όλες τις προϋποθέσεις που επιβάλλει το υπουργείο πολιτικής προστασίας για μια covid free παράσταση.
Πληροφορίες παράστασης
Μετάφραση – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Πάλλη
Κοστούμια: Δήμητρα Κιούση – Atelier Dimitra Kiousi
Μακιγιάζ: Εμμανουέλα Καριωτάκη
Μουσική Intro: Γιάννης Βάρδας
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Μαρία Λιαδάκη
Δώρα Μπενάκη
Αλεξάνδρα Σίμου
Ελευθερία Σινατσάκη.
Εκτός λειτουργίας, λόγω σοβαρής βλάβης το τηλεφωνικό κέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου
Εκτός λειτουργίας, λόγω σοβαρής βλάβης είναι το τηλεφωνικό κέντρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το Μουσείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο: [email protected] ή με φαξ στον αρ. 2810 279001.