Στον Τόπο του Βοσκού ο μαραθώνιος ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας

Στο Φεστιβάλ του Ανηφορά θα φιλοξενηθεί ο μαραθώνιος ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ), με τη ραψωδία Ε του εμβληματικού έπους του συγγραφέα.

Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή, 14 Ιουλίου, στις 8:00’ μ.μ., στον Τόπο του Βοσκού, στ΄ Ανώγεια. Ο Οδυσσέας φτάνει στην Κρήτη και οι αναγνώστες της καζαντζακικής Οδύσειας ανηφορίζουν στον Τόπο του Βοσκού για να απολαύσουν τις περιπέτειες του πολυμήχανου κοσμογυριστή.

Ο μαραθώνιος ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας που ξεκίνησε την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024, επέτειο γέννησης του Νίκου Καζαντζάκη, και προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2026, συνεχίζεται, υβριδικά αυτή τη φορά, με ζωντανές αναγνώσεις στα Ανωγειανά Όρη, σε υψόμετρο 850 μέτρων, κάτω από το οροπέδιο της Νίδας και το Ιδαίον Άντρον, καθώς και με τη συμμετοχή αναγνωστών μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Με επίκεντρο τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τις επιστήμες, η ομάδα του Ανηφορά συνεχίζει για τρίτη χρονιά να εμπλουτίζει την πολιτιστική ζωή των Ανωγείων διευρύνοντας παράλληλα τον προβληματισμό σε θέματα γενικότερης απήχησης και ενδιαφέροντος.

Η ονομασία της που παραπέμπει στο σημείο του θόλου των μιτάτων το οποίο επιτρέπει την είσοδο του φωτός αλλά και την έξοδο του καπνού από την εστία υπογραμμίζει την πρόθεσή της να γίνει το Φεστιβάλ του Ανηφορά φεγγίτης μέσω της διακαλλιτεχνικής συνομιλίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον «Μαραθώνιο Ανάγνωσης της καζαντζακικής Οδύσειας» και τη ΔΕΦΝΚ μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail: [email protected] ή στο τηλέφωνο +30 2810 333993.

Δηλώσεις συμμετοχής για εθελοντές αναγνώστες και για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις αναγνώσεις στο email: [email protected]

Όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΦΝΚ

http://amis-kazantzaki.gr

αλλά και στη σελίδα facebook της ΔΕΦΝΚ.

https://www.facebook.com/ amis.kazantzaki.gr .