Παρουσιάζεται το έργο του φωτογράφου Κ. Καζανάκη

Toέργο ενός «θηρευτή εικόνων», του Κωνσταντίνου Καζανάκη, παρουσιάζεται στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 2), σήμερα  Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, στην 4η κατά σειρά εκδήλωση που οργανώνει η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα την καλλιτεχνική παραγωγή Κρητών φωτογράφων.

Ο Κωνσταντίνος Γ. Καζανάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης το έτος 1955. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (1979), και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (Τμήμα Σεισμικής Μηχανικής και Αντισεισμικών Κατασκευών), του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2011).

Με την τέχνη της φωτογραφίας ασχολείται ερασιτεχνικά από τα παιδικά του χρόνια. Επί σειράν ετών διετέλεσε μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Κρήτης. Παρακολούθησε, επίσης, μαθήματα φωτογραφίας σε ιδιωτική σχολή, με διευθυντή τον εικαστικό Ρουσέτο Παναγιωτάκη.

Την οριστική του άποψη για την τέχνη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας τη διαμόρφωσε μετά από ένα σεμινάριο και τη μελέτη έργων του Πλάτωνα Ριβέλη. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη φωτογραφία δρόμου. Έχει τιμηθεί το 2009 με πρώτο πανελλήνιο βραβείο για μια φωτογραφία του. Έχει, επίσης, ασχοληθεί με τη ζωγραφική, το ψηφιδωτό, τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία, ιδιαίτερα την ποίηση.