Η αναβίωση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ελλάδας έπειτα από 10 χρόνια φέρνει ξανά την Ελλάδα στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη της αγωνιστικής ποδηλασίας.
Είναι σημαντικό για το Ηράκλειο το γεγονός ότι η παρουσίαση των ομάδων καθώς και η εκκίνηση αυτής της διοργάνωσης διεθνούς ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας, στις 26 Απριλίου.
Στο πλαίσιο του ΔΕΗ – Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος και με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη του ποδηλάτου, ο Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece έχει προγραμματίσει μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά από αύριο Πέμπτη και προβλέπει επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Το πρωινό της Πέμπτης, μαθητές του 32ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου με τη βοήθεια εξειδικευμένου εκπαιδευτή θα ενημερωθούν για θέματα οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας (κανόνες οδήγησης, σήμανση).
Παράλληλα, υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου που έχει προσκληθεί θα βρίσκεται στον χώρο για περαιτέρω ενημέρωση σχετικά με τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς. Στη συνέχεια, οι μαθητές θα προχωρήσουν σε πρακτική εξάσκηση με ποδήλατα στον χώρο του πάρκου πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του εκπαιδευτή.
Τέλος, τα παιδιά θα απασχοληθούν με ζωγραφική που ως θεματική θα έχει το ποδήλατο και τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας.
Αντίστοιχα την Παρασκευή 15 του μήνα έχει προγραμματιστεί ενημερωτική δράση σε μαθητές Γυμνασίου στο Παγκρήτιο Στάδιο.
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθαίνω τα Ολυμπιακά Αθλήματα» και της Ημέρας Νεολαίας Ποδηλάτου, στην αίθουσα γραπτού τύπου οι μαθητές του 11oυ Γυμνάσιου Ηρακλείου, θα παρακολουθήσουν παρουσίαση με θέμα «Ποδήλατο, βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις μας και επιπτώσεις στην υγεία μας».
Επίσης την Τρίτη 26 Απριλίου θα γίνει διοργάνωση Έκθεσης Ζωγραφικής Μαθητών Δημοτικού Σχολείου με θέμα το Ποδήλατο, στον χώρο του αιθρίου της Λότζια.
Αντίστοιχα, την ίδια μέρα θα γίνει τοποθέτηση ποδηλάτων του Δήμου Ηρακλείου (δημιουργία προσωρινού σταθμού) στον χώρο του αιθρίου της Λότζια. Τα ποδήλατα θα βρίσκονται δίπλα στον χώρο της έκθεσης συμβολίζοντας περαιτέρω τη σημασία και την αξία του ποδηλάτου στη ζωή μας ως μέσου μετακίνησης, αθλητισμού, αναψυχής και ποιότητας ζωής.
Τα ποδήλατα θα είναι διαθέσιμα και δωρεάν προς χρήση από το κοινό για κοντινές ποδηλατοβόλτες. Την Τρίτη 26 του μήνα θα γίνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα το ποδήλατο.