Στη σκηνή ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η μικρή Έλενα και οι γονείς της, η κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας και η παρουσιάστρια της βραδιάς Αγγελική Καλογεράκη.
Στη σκηνή ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η μικρή Έλενα και οι γονείς της, η κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας και η παρουσιάστρια της βραδιάς Αγγελική Καλογεράκη.

Με μπόλικη χρυσόσκονη, αγάπη και αλληλεγγύη πλημμύρισε η κεντρική πλατεία  του Γαζίου, πριν λίγες μέρες, μεταφέροντας μικρούς και μεγάλους στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Ο Δήμος Μαλεβιζίου μαζί με το Make-A-Wish (Κάνε Μια – Ευχή Ελλάδος, που βοηθάει στην εκπλήρωση των ευχών των παιδιών ηλικίας 3-18 ετών με σοβαρές ασθένειες) συνέπραξαν για την έναρξη των Χριστουγέννων με μια διαφορετική προσέγγιση.

Γιόρτασαν την πιο λαμπερή εποχή του χρόνου, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα αγάπης και ελπίδας για τα παιδιά που αγωνίζονται με σοβαρές ασθένειες και κατ’ επέκταση μηνύματα προσφοράς στις καρδιές όλων των ανθρώπων.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος «Ντάνος», παρευρέθηκε εθελοντικά υποστηρίζοντας τον  Οργανισμό  Μake-A-Wish  και έδωσε το έναυσμα για να φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί την πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη στο Γάζι.

Το φωτεινό “αστέρι” της βραδιάς, η 10χρονη Έλενα.
Το φωτεινό “αστέρι” της βραδιάς, η 10χρονη Έλενα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, εθελοντές του Οργανισμού διέθεταν στο κοινό το χάρτινο ‘’Αστέρι της Ευχής’’, όπου μικροί και μεγάλοι ανέγραφαν τις ευχές τους και στη συνέχεια στόλιζαν με αυτές το ειδικό δέντρο ευχών που υπήρχε στην πλατεία.

Με τη βοήθεια όλων θα εκπληρωθούν οι ευχές του Γιώργου και του Στάθη, 10 ετών, που πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία, και εύχονται «να πάω στο Παρίσι» και «να πάω κρουαζιέρα», αντίστοιχα.

Μεταξύ άλλων, ένα παραμυθένιο σκηνικό στήθηκε με πρωταγωνίστρια το φωτεινό “αστέρι” της βραδιάς, τη μικρή Έλενα. Στην εκπλήρωση της ευχής τής 10χρονης Έλενας από το Μαλεβίζι  «να γίνει Πριγκίπισσα»,  συμμετείχε ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος, πλέον, διατηρεί φιλικές σχέσεις με την οικογένειά της.

Η «Π» τη βραδιά της φωταγώγησης μίλησε με τον Γιώργο Αγγελόπουλο, τη μητέρα της μικρής Έλενας για την επίδραση που είχε στη ζωή τους η εκπλήρωση της ευχής της και με τη διευθύντρια του Οργανισμού Μake-A-Wish  για το πρόγραμμα ‘’Αστέρι της Ευχής’’ στα σχολεία.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μέσα από την «Π» έστειλε τις ευχές του και ευχαρίστησε τον Δήμο Μαλεβιζίου, το  Make-A-Wish και την οικογένεια της Έλενας, που συνέβαλε να παρευρεθεί εκείνη την βραδιά και να πραγματοποιήσουν τις επόμενες ευχές συλλέγοντας χρήματα με τη συμβολή του κόσμου.

Όπως δηλώνει : «Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα να παρευρεθώ στο Γάζι και σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Εύχομαι να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να με καλούν να έρχομαι σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο να ανάβουμε το δέντρο για το Γάζι. Εύχομαι στο σκεπτικό του κόσμου κάθε μέρα να είναι Χριστούγεννα.

Αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι όταν ένα παιδί είναι χαρούμενο. Εύχομαι στην Έλενα και την οικογένειά της να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά τους»

Η μικρή Έλενα νοσούσε εκ γενετής  με σιδηροαχρηστική αναιμία, ήταν πολυμεταγγιζόμενη ανά 14 ημέρες και η ίαση ερχόταν μέσα από την μεταμόσχευση μυελού των οστών μόνο από αδερφάκι της.

Η κ. Όλγα Μαρή (μητέρα Έλενας) εξηγεί πόση δύναμη και ενθάρρυνση έδωσε στο παιδί της η εκπλήρωση της ευχής της, επαναφέροντάς το στην παιδική αθωότητα και κανονικότητα όχι μόνο για μια μέρα.: «Είχαμε ένα αντισυμβατικό παιδί που είχε περάσει 200 μεταγγίσεις αίματος και πολλές χημειοθεραπείες και περίμενε κάθε μέρα να γίνει πριγκίπισσα.

Από την μέρα της ευχής και για δύο μήνες μετά η Έλενα πίστευε πως ήταν πριγκίπισσα».

Η ίδια έθιξε ένα φαινόμενο που υπάρχει «ειδικά στην Κρήτη» όπως αναφέρει, ο ενδοιασμός μην γίνει γνωστή η αρρώστια του παιδιού.

Την ίδια αντίληψη είχε και ο άντρας της στην αρχή, η οποία άλλαξε στην πορεία όταν είδε τη χαρά που έδωσε στο παιδί τους και έκτοτε προσπαθούν με κάθε τρόπο να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τον κόσμο: «Όταν είδε ο άντρας μου τη μεταστροφή του παιδιού μας, μου είπε να πάρει όση δημοσιότητα χρειαστεί για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να γίνουν όσα περισσότερα παιδιά μπορούν συμμέτοχοι σε αυτό τον οργανισμό, να νιώσει αυτό που ένιωσε η Έλενα.

Το Make -A- Wish  φέρνει  τα Χριστούγεννα  σε όλα τα παιδιά

Το χάρτινο ‘’Αστέρι της Ευχής’’ του Make A Wish.
Το χάρτινο ‘’Αστέρι της Ευχής’’ του Make A Wish.

Επειδή καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να πραγματοποιηθεί η ευχή ενός παιδιού που νοσεί και έχει περάσει δύσκολες καταστάσεις, εθελοντικά όλη η οικογένεια και οι γνωστοί βοηθάμε στην ενημέρωση. Είμαι δασκάλα και έχω μεταλαμπαδεύσει το όραμα του  Make-A-Wish στους μαθητές μου».

Η κ. Χρυσούλα Σπανού, Marketing & Communications Manager (υπεύθυνη επικοινωνίας του οργανισμού), συμφωνεί με την κ. Μαρή και συμπληρώνει ότι η εκπλήρωση των ευχών πραγματοποιείτε με πλήρη εχεμύθεια: «Αυτό που έχω βιώσει στην Κρήτη είναι γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν ευχή γιατί δεν θέλουν να γίνει γνωστό.

Δεν είμαστε εδώ για να εκθέσουμε τα παιδιά, αλλά για να κάνουμε ένα πάρτι, να μαζέψουμε χρήματα και να πραγματοποιήσουμε μια ευχή που θα την ξέρουμε μόνο εμείς και η οικογένεια του παιδιού».

Από την πλευρά της η κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, γενική διευθύντρια του Make-A-Wish, ευχαρίστησε τον Δήμο Μαλεβιζίου και τη μητέρα την Έλενας που κινητοποιήθηκαν για να συμμετάσχει ο Οργανισμός στην εκδήλωση.

Ενημερώνει για το πρόγραμμα του Οργανισμού ‘’Αστέρι της Ευχής’’ το οποίο υλοποιείται στα σχολεία, μέσω ενημερωτικών email και έντυπων επιστολών προκειμένου να μυήσουν τα παιδιά στον εθελοντισμό, να μάθουν να σκέφτονται τον πιο άτυχο συνάνθρωπό τους και να τον στηρίζουν. Σύμφωνα με την κ. Ζαφειρακοπούλου, πέρυσι είχαν ανταποκριθεί 1.400 σχολεία πανελλαδικά,  καλύπτοντας το κόστος από το 1/3 ως τις μισές ευχές. Μέσα σε αυτά συμμετέχουν δυναμικά σχολεία της Κρήτης.

Η ίδια διευκρίνισε τη σοβαρή δράση και προσπάθεια του Οργανισμού, δίνοντας ελπίδα, δύναμη και ζωή στον δύσκολο δρόμο των παιδιών.

Στέκεται συνοδοιπόρος σε γιατρούς, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς σε ένα παράλληλο δρόμο χαράς, νεράιδων, ξωτικών και μαγικών πραγμάτων, δηλώνοντας: «Οι οικογένειες μάς λένε ότι ήταν το μοναδικό χαμόγελο που είδαν στο παιδί τους τους τελευταίους οκτώ μήνες, τον τελευταίο χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια. Η δύναμη της ψυχολογίας είναι τεράστια, έχουμε δει πραγματικά να γίνονται θαύματα. Είμαστε εδώ για να πείσουμε ότι όλα μπορούν να συμβούν».