Οι Μουσειακές Βαλίτσες είναι εργαστήρια μουσειακής αγωγής, που σχεδιάζονται για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, προωθώντας τις βασικές αρχές της μουσειακής αγωγής και ενθαρρύνοντας το βιωματικό παιχνίδι με τον πολιτισμό. Αυτό το μήνα οι Μουσειακές Βαλίτσες επιστρέφουν μαζί με τα Αρχαιολογικά Μουσεία!
Τι μπορούμε να δούμε σε ένα αρχαιολογικό μουσείο; Ποιες παλιές ιστορίες μάς αφηγούνται; Πού βρέθηκαν αυτά τα αντικείμενα και πώς έφτασαν στο μουσείο; Με αφορμή μία βαλίτσα από τα παλιά, τα παιδιά μεταμορφώνονται σε αρχαιολόγους και ανασκάφτουν αρχαίους θησαυρούς και πολιτισμούς. Συντηρούμε τα ευρήματα, μελετάμε ιστορικές πηγές και φτιάχνουμε το δικό μας αρχαιολογικό μουσείο. Αλήθεια, τι ιστορίες θα μας αφηγηθεί;
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (11πμ – 12 μμ), στο φιλόξενο παιδότοπο Το Παιχνίδι της Χαράς – Δημιουργικός Παιδότοπος Ψυχαγωγίας και Έκφρασης στον Άγιο Νικόλαο (Γνώσεως 17). H κράτηση είναι απαραίτητη στο τηλ. 2841 083395, καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των συμμετεχόντων.
Μουσειακές Βαλίτσες | Εργαστήρια μουσειακής αγωγής για παιδιά́ από́ 4 έως και 8 ετών Ιδέα – Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Αλεξάνδρα Μαραβέλια | Εκπαιδευτικός – Μουσειολόγος (ΜΑ). Μέλος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής & Μουσειακής Εκπαίδευσης www.alexandramaravelia.gr | [email protected]
