«Ο γαργαληστής» στο κηποθέατρο “Ν.Καζαντζάκης”

Το θέατρο για παιδιά «Ο γαργαληστής» του Δημήτρη Μπασλάμ, παρουσιάζεται σήμερα Δευτέρα στις 9 το βράδυ,στο κηποθέατρο “Ν.Καζαντζάκης”.

Η ιστορία του γαργαληστή  είναι τόσο απλή και κατανοητή όσο ένα λαϊκό παραμύθι. Ένας ιδιόμορφος ληστής είναι ικανός να βλέπει με τα μάτια του το αγνό γάργαρο παιδικό γέλιο Αποφασίζει λοιπόν να ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, ψάχνοντας για τα παιδιά που το γέλιο τους περισσεύει.

Στόχος του να το κλέψει και σαν άλλος Ρομπέν των Δασών να το μοιράσει σε παιδιά που σπάνια χαμογελούν. Στην παράσταση η μοναξιά συνυπάρχει με την τρυφερότητα ως αντίθετό της Παρούσα αλλά όχι κυρίαρχη.

Ως μία υπενθύμιση της ύπαρξης της: «Όταν το γέλιο τα παιδιά μοιράζουν, τα πάντα στα σίγουρα αλλάζουν», γράφει ο γαργαληστής στο γράμμα που αφήνει Εμείς λέμε π ως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, μοιάζει να είναι απαραίτητος ο γαργαληστής και εκφράζουμε την ευχή να γίνουν πολλοί περισσότεροι.

Σκηνοθεσία, κείμενο, μουσική Δημήτρης Μπασλάμ, Χορογραφία Δημήτρης Σωτηρίου, Αλέξης Τσιάμογλου, Σκηνικά κοστούμια Αλεξάνδρα Μπουσουλένκα, Ράνια Υφαντίδου, Φωτισμοί Αθηνά Μπανάβα, Μουσική διδασκαλία Έλσα Μουρατίδου, Βοηθός σκηνοθέτη Λυδία Ανεστοπούλου

Παίζουν επί σκηνής Φωτεινή Ευαγγέλου, Μαργαρίτα Νασιούλα, Ανδρέας Παράσχος, Κασσιανή Τζιάτζη, Σοφία Φραγγή,

Ακορντεόν μαντολίνο Λυδία Ανεστοπούλο.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://bit.ly/39WK3IT

Τιμές Εισιτηρίων: 10€, 12€.