Μουσικοχορευτική εκδήλωση για θέματα υγιούς γήρανσης και βελτίωσης ποιότητας ζωής, στο Ρέθυμνο

Μουσικοχορευτική εκδήλωση με στόχο να ενεργοποιήσει την ευαισθησία των πολιτών σε θέματα υγιούς γήρανσης και βελτίωσης ποιότητας ζωής, συνδιοργανώνουν το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου και το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η πολιτιστική και κοινωνική αυτή δράση, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στην Πλατεία Μικρασιατών, στις 8 το βράδυ, έχει τίτλο «Θα τραγουδήσω αγαληνά» και είναι αφιερωμένη στον παραδοσιακό τραγουδιστή και κορυφαίο μουσικό ερμηνευτή της Θράκης Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος συνέβαλε στην προβολή και ανάδειξη της αξίας του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού εκτός ελληνικών συνόρων. Σύμφωνα με τους διοργανωτές στην έναρξη της εκδήλωσης ο ιατρός Βουζουνεράκης Ελευθέριος θα μιλήσει για την «Ποιότητα της ζωής ως κίνητρο υγείας και ευεξίας στην καθημερινότητά μας» και στη συνέχεια θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί της Θράκης.

Πλήθος καλλιτεχνών υποστηρίζουν την ενώ αντιπροσωπεία μελών των ΚΑΠΗ και το Λύκειο Ελληνίδων θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς της Θράκης. Το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνου, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καλούν τους δημότες και πολίτες, τους φοιτητές που σπουδάζουν στο Ρέθυμνο και όλους όσοι επιθυμούν, να παρακολουθήσουν μια ποιοτική εκδήλωση όπως ανέφερε, «…που τους προσφέρεται δωρεάν και να μοιραστούν το αισιόδοξο μήνυμα της δυνατότητας βίωσης ποιοτικής ζωής, καθ’ όλη τη διάρκειά της».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ