Η  παρουσίαση της 2ης έκδοσης του παιδικού βιβλίου «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας» της κας Μαρίας Λαμπροπούλου

Η  παρουσίαση της 2ης έκδοσης του παιδικού βιβλίου «Ανακαλύπτοντας τα κύτταρά μας» της κας Μαρίας Λαμπροπούλου, Καθηγήτριας Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης,θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης  το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ.

«Το πρωτότυπο αυτό παιδικό βιβλίο ξεναγεί τους μικρούς μας φίλους στον θαυμαστό εσωτερικό μας κόσμο, όπου ανακαλύπτουν καταπληκτικές εικόνες των ιστών και των κυττάρων μας από το μικροσκόπιο. Μέσα από αυτό το «μικροσκοπικό», επιστημονικό ταξίδι, δημιουργήθηκε κι ένα μουσικό κοινωνικό μήνυμα, που παρουσιάζει τα μέτρα ατομικής προστασίας στα παιδιά. Το συγκεκριμένο βίντεο υιοθετήθηκε από την εκπαιδευτική τηλεόραση και μετά από έγκριση του ΕΣΡ προβλήθηκε από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας (περιφερειακούς και εθνικής εμβέλειας). Οι στίχοι έχουν προσαρμοστεί στις οδηγίες των ειδικών, ώστε η επανάληψη του ρεφραίν να καλύπτει τον επαρκή χρόνο των 20’’, που απαιτείται για τη σωστή υγιεινή των χεριών (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα)».

Το εργαστήριο Ιστολογίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την καθηγήτρια κα Νικίτοβιτς-Τζανακάκη, ευγενικά παραχωρεί τα μικροσκόπια που θα χρησιμοποιηθούν.

Επίσης, στον Ερευνότοπο του Μουσείου τα παιδιά θα ζωγραφίσουν και θα χρωματίσουν εικόνες από το βιβλίο.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης η κα Λαμπροπούλου θα συνομιλήσει μαζί σας και θα υπογράψει τα βιβλία της, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο Πωλητήριο του ΜΦΙΚ.

Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν!