Η εκπληκτική βιολονίστρια DianaTischkenko, στην πρώτη σολιστική της εμφάνιση στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες της η Νέα Αίθουσα Ρεσιτάλ, Μουσικής Δωματίου και Συναυλιών του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου

Η εκπληκτική βιολονίστρια DianaTischkenko, στην πρώτη σολιστική της εμφάνιση στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες της η Νέα Αίθουσα Ρεσιτάλ, Μουσικής Δωματίου και Συναυλιών του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου,  την Τρίτη 7 Μαΐου, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού ενώ χθες η συναυλία επαναλήφθη στην Αίθουσα «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού».

Η εξαιρετικά ταλαντούχα καλλιτέχνης, με την συνοδεία του πολυβραβευμένου νέου πιανίστα ZoltanFejervariερμήνευσε έργα των Ραβέλ, Ενέσκου και Προκόφιεφ και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Ο δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του πριν την συναυλία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με τα εγκαίνια μιας νέας αίθουσας του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου, πλήρως εξοπλισμένης για την πραγματοποίηση ρεσιτάλ, συναυλιών, και άλλων εκδηλώσεων –έπειτα  από το πρόσφατο, ιδιαίτερα επιτυχές, άνοιγμα της μεγάλης αίθουσας «Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού»–, μία ακόμη επίμοχθη προσπάθεια πολλών χρόνων, πολλών ανθρώπων, και πολλών προσδοκιών,  πραγματώνεται, με το ιδανικότερο αποτέλεσμα».

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΠΣΚΗ Μύρωνας Μιχαηλίδης.