ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

Ο κοινωνικός χώρος των  των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, με την συμπλήρωση ενός ακόμη χρόνου εντατικής δραστηριότητας στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, σε συνθήκες μάλιστα υγειονομικής κρίσης, θέλει να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές των δράσεών του και τους εθελοντές συνεργάτες του. Η συνεισφορά ήταν σημαντική για την επιτυχία των δράσεων, τόσο ως προς την απεύθυνση, όσο και προς την ανταπόκριση και αποδοτικότητα τους.

Ξεκινώντας, ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τον Δήμο Ηρακλείου για την πολύ καλή συνεργασία μας, σε όλα τα επίπεδα, και την ουσιαστική υποστήριξή τους στις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου.

Ευχαριστούμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) για την σημαντική συνδρομή του , για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, ιδιαίτερα στη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ευχαριστούμε, επίσης, την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει στον Κοινωνικό Χώρο και την πολύπλευρη υποστήριξη των εκδηλώσεών του.

Ευχαριστούμε τους σταθερούς συντονιστές / υπευθύνους φορέων και ομάδων, που σε τακτική βάση, συνεργάζονται και πραγματώνουν δράσεις, ανοικτές στο κοινό και πάντοτε με κοινωνικό πρόσημο. Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις κυρίες Ιωάννα Κορτσιδάκη (σύλλογος Αλληλεγγύη), Αγγελική Ζαχαράτου (Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου), Μαρία Αλατζόγλου (Ψυχολόγος,Βενιζέλειο Γ.Ν.Η.), Μαριεύα Δαϊλάκη (Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές / Intervoice), Μανόλη Κριτσωτάκη, Στέλλα  Μαλλιαράκη (Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Κρήτης), όπως επίσης και τον ψυχίατρο Μανόλη Δολαψάκη, τους ψυχολόγους Γιώργο Κανδύλη & Μαρία Τερζάκη και τους φοιτητές Γιώργο Γαλανάκη (υπεύθυνο Κινηματογραφικής Ομάδας Πανεπιστημίου Κρήτης), Παύλο Ουσλή (υπεύθυνο Φωτογραφικής Ομάδας Πανεπιστημίου Κρήτης) & Βασιλική Καρούμπαλη (εκπρόσωποErasmus του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου) για την πολύτιμη συμβολή τους, καθώς και για την μεγάλη, προσωπική τους επένδυση, σε δράσεις ανοικτές στο κοινό, ή ιδιαίτερα ωφέλιμες στις ομάδες στόχου που εξυπηρετούν.

Απευθύνουμε επίσης θερμές ευχαριστίες στους εθελοντές καθηγητές του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων Ερμιόνη Σεφφεντίν, Μιχάλη Μαρκοδημητράκη, Ναταλία Σκανδάλη, Δέσποινα Παπαλεωνίδα, & Έλενα Βαλαβάνη που από 18/10/2018 οργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό εθελοντικό πρόγραμμα «Αγκαλιδέ», μαθημάτων ελληνικών σε αναγνωρισμένους πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες (εντός και εκτός Σέγκεν), καθώς και πρόγραμμα αλφαβητισμού σε αναλφάβητους Έλληνες.

Επίσης, για την οργάνωση, το συντονισμό και τη διεξαγωγή, ιδιαίτερα αποδοτικών, πολιτισμικά ποιοτικών και κοινωφελών δράσεων στον Κοινωνικό Χώρο, για τον χρόνο που πέρασε ευχαριστούμε Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και ιδιαίτερα τις κυρίες Φανή Καμπάνη, Άννα Αγογλωσσάκη και Δήμητρα Στέφου, το Τμήμα Κοινωνική Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου και ιδιαίτερα τις κυρίες Φανταουτσάκη Ελευθερία, Κορναράκη Μαρία και την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης και την κυρία Χρυσούλα Βογιατζάκη, την Ελληνική Εταιρεία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, τον πρόεδρο της κύριο Ωρολογά και τα μέλη του Δ.Σ., το Πειραματικό Γυμνάσιο / Λύκειο Ηρακλείου και την καθηγήτρια κυρία Βαρβάρα Ρούσου, τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης, την πρόεδρό του κυρία Κατερίνα Κουτσογιάννη και τον Γραμματέα του Δ.Σ. κ. Γιάννη Παπαδάκη, το αλκοολογικό Ιατρείο ΠΑΓΝΗ και την κυρία Μαίρη Κουλεντάκη, το ΚΕΣΑΝ Ηρακλείου και την κυρία Ειρήνη Στρατάκη, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και τον κύριο Γιώργο Μακράκη, την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου και τον Πρόεδρο κύριο Γρηγόρη Βοσκάκη, την ΜΚΟ «Αντιγόνη» και τους εκπροσώπους του κυρία Άρτεμις Φύσσα και Γρηγόρη Βλοντάκη, τον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, τον κύριο Κωνσταντίνο Φλουρή από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηρακλείου – Λασιθίου και τον Πρόεδρο Νίκο Τσικριτζάκη, το Erasmus Students Network (ESN) του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. Ηρακλείου, τις ΚΟΙΝΣΕΠ Ηρακλείου («KALO») και τον κύριο Μανόλη Μπριτζολάκη, την ομάδα πολιτισμού «ΡΩΓΜΕΣ» και τον κύριο Φίλιππο Βαμβουκάκη, τον Σύλλογο Lions Κνωσού και την Πρόεδρο κυρία Μαρία Ζηνόζη, τον Σύλλογο Σοροπτιμιστριών Ηρακλείου «Η Αρετούσα» και στην πρόεδρο κυρία Ελένη Μπρεδάκη, τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδας και την κυρία Βίκυ Μπαζούλα – Παπαδάκη, την Ακαδημία Reuschberg και τους Dr. Annette Fried,Dr. Joachim Keller, Katrin Lachmund και Christian Menzel, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης καθώς και στη Μ.Κ.Φ. «Στέγη του Παιδιού» και την κυρία Μαρία Παναγιωτάκη, το Κέντρο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Κρήτης και στον Κύριο Κώστα Τσίχλα, την οργάνωση «Look At The Stars» (παράρτημα του «Make A Wish Foundation») και την κυρία Μαρία Μαυρουδάκη, το Δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» και τις κυρίες Βερονίκη Σπανάκη & Μαρία Κουτρούλη, τις Ομάδες του Πανεπιστημίου Κρήτης (Κινηματογραφική & Φωτογραφική Ομάδα), την ομάδα Κ.Α.Η.

(Κοινότητα Αλληλεγγύης Ηρακλείου «Δημήτρης Κορνάρος»), και ιδιαίτερα τους κ.κ. Ιωάννη Χατζηγιαννάκη και Νίκο Νικηφοράκη, για την συνδρομή τους σε συνεργασία με τους εθελοντές του Κοινωνικού Χώρου, κατά την περίοδο το πρωτου γενικού εγκλεισμού (περίδος Μάρτιος – Μάιος 2020), οπότε και επιχειρήθηκε εκ μερους μας η διανομή συσσιτίου στους τόπους διαβίωσης των ωφελουμένων, την Θεατρική & Μουσική Ομάδα του Στ΄ ΚΕΠΑ Ηρακλείου, την Θεατρική Ομάδα του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου, την Ομάδα ΚΚΘ «Άνω – Κάτω» και το 1ο Λύκειο Ηρακλείου.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η προσφορά αναγνωρισμένων στην ελληνική αγορά εταιρειών και ομίλων, στο έργο των Δομών μας. Ευχαριστούμε τις ακόλουθες εταιρείες και ομίλους: ΑΒ Βασιλόπουλος Α.Ε. (καταστήματα Μασταμπά, Ικάρου & Αλικαρνασσού), Χαλκιαδάκης Α.Ε.(Κεντρική Διεύθυνση, καταστήματα Παπαναστασίου, Εθνικής Αντιστάσεως & Κέντρου – Κορωναίου), Κυλινδρόμυλους Κρήτης Α.Ε., Α.μ.Κ.Ε. με έδρα τον Καναδά Magic Mission, Α.μ.Κ.Ε. «Μπορούμε», Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας (Ι.Τ.Ε. – FORTH), Κατάστημα Marks&Spencer Ηρακλείου, Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία «Νόστος & Δημιουργία Α.Ε.Ε.», εταιρεία ορκωτών ελεγκτών «Grant Thornton», Παιδικά Χωριά S.O.S. και το Ξενοδοχείο Megaron.

Επίσης, ιδιαίτερη συνεισφορά στην λειτουργία των Δομών, είχαν, μέσα στον χρόνο που φεύγει, τα φροντιστήρια «Πουκαμισάς», το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο, το ιχθυοπωλείο «Θάλασσα» (Μπλαβή), η επιχείρηση «ΚΑΤΣΙΝΑΣ GRILL»,οι Lions Ηρακλείου, το Πανεπιστήμιο Ηρακλείου, ο σύλλογος οικογενειών ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, το 40ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, καθώς και οι εθελοντικές ομάδες Κίτρινη Αποστολή με τον κύριο Δ. Αποστολάκη, Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. με την κυρία Ρ. Ευτυχίδη, και Creta Mums με την κυρία Χριστίνα Αποστολίδη. Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όλα τα Μ.Μ.Ε. και ιδιαίτερα τις εφημερίδες «Πατρίς» & «Νέα Κρήτη» καθώς και τα διαδικτυακά portals«CretePlus», «Voltarakia.gr»& «AthleticRadio», για την προβολή των κοινωφελών μας δράσεων, που βοηθά στην προώθησή τους και στην απαραίτητη ευαισθητοποίηση του κοινού.

Εν κατακλείδι, ευχαριστούμε τους πολίτες του Ηρακλείου, που πλαισίωσαν τις δράσεις αυτές, με την δική τους παρουσία και στήριξη, και παράλληλα, στάθηκαν αλληλέγγυοι σε όσους βιώνουν τις δυσκολίες και την ανασφάλεια μιας μακρόχρονης οικονομικής κρίσης, που παρατείνεται σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης. Ζητούμε συγγνώμη από όσους μπορεί αυτή τη στιγμή να ξεχνούμε και ευχόμαστε σε όλους, μια χρονιά γεμάτη υγεία, αλληλεγγύη, πολιτισμό και ευαισθησία. Άλλωστε, ευτυχία είναι να μοιράζεσαι.

Συνεχίζουμε, παραμένοντας προσηλωμένοι στο σύνθημα του Κοινωνικού Χώρου: «Να βγούμε στο φως, όλοι και μαζί».

Ευχόμαστε το 2021 να φέρει περισσότερη χαρά σε περισσότερους ανθρώπους. Ας το προσπαθήσουμε όλοι μαζί.