Καθολική στήριξη του “Φεστιβάλ Γης - Άνθρωποι και Προϊόντα”

Με διευρυμένη συμμετοχή φορέων, αναβαθμισμένο περιεχόμενο και νέα προοπτική, ξεκίνησε το «Φεστιβάλ Γης – Άνθρωποι και Προϊόντα» στα Χανιά.

Ο μέχρι σήμερα γνωστός «Αγροτικός Αύγουστος» έδωσε τη συνέχεια στο νέο θεσμό του «Φεστιβάλ Γης» το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 20 Ιουλίου, θα διαρκέσει έως και τις 24 Ιουλίου και διεξάγεται στη Δυτική Τάφρο. Στην έναρξη του Φεστιβάλ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, υπογράμμισε πως «για την Περιφέρεια Κρήτης, αυτό το Φεστιβάλ αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία των τοπικών φορέων, στην προσπάθεια που από κοινού καταβάλουμε για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κρητικής γης, που παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στον εξαγωγικό κλάδο, χάρη στην άριστη ποιότητα των προϊόντων που παράγονται με μεράκι στις αγροτικές ζώνες του νησιού».

Ο Σταύρος Αρναουτάκης μαζί με το Δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Χανίων Νίκο Καλογερή και Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη και παριστάμενους εκπροσώπους τοπικών φορέων, περιηγήθηκαν στα περίπτερα του Φεστιβάλ και συνομίλησαν με τους παραγωγούς και τους συμμετέχοντες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης συνεχάρη τους διοργανωτές, τους παραγωγούς που εκθέτουν τα προϊόντα τους, τους καλλιτέχνες που πλαισιώνουν τη διοργάνωση, επισημαίνοντας πως τα Χανιά, παραμένουν «το δυνατό χαρτί» για την οικονομία του νησιού. «Μια παραγωγική ζώνη που μπορεί να πρωτοστατήσει στις σύγχρονες και ανταγωνιστικές προκλήσεις, όπως περιγράφονται σε τρείς λέξεις: Παραγωγή, εξαγωγή, προστιθέμενη αξία. Στο πλαίσιο αυτό το μέλλον, παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας, προδιαγράφεται με αισιοδοξία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του ΕΒΕΧ και όλων των Δήμων της Π.Ε Χανίων. Μέσα από τα περίπτερα παραγωγών, επιχειρήσεων, Δήμων, Ιδρυμάτων και φορέων, με ενημερωτικές συζητήσεις-παρουσιάσεις, με  ένα ποικίλο πολιτιστικό πρόγραμμα και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους,  η Οργανωτική Επιτροπή φιλοδοξεί οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν ένα σημαντικό θεσμό προβολής του φυσικού, παραγωγικού και πολιτιστικού μας πλούτου, γιορτή αυτογνωσίας για τους ντόπιους και ευκαιρία γνωριμίας για  τους ξένους επισκέπτες.