Συναυλία «Ερήνη – Φως: Μια Μικρασιατική Ιστορία»
Η Ηρακλειώτισσα ερμηνεύτρια Ερήνη, με διεθνή διαδρομή και έδρα τη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στον τόπο της με μια παράσταση αφιερωμένη στη μικρασιατική της κληρονομιά.
Η συναυλία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της παράλληλης δράσης του 5ου Φεστιβάλ Κρήτης «Γυναίκες», που υλοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά, με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Γραφείου Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης.
Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού»
9:00 μ.μ. (οι πόρτες ανοίγουν στις 8:00 μ.μ.)
Είσοδος ελεύθερη
Έκθεση «Χάρτινον όλον – της Κρήτης το αντάμωμα» της Πελαγίας Ανδρουλάκη
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 5:00 μ.μ. στο Μουσείο Δομίνικου Θεοτοκόπουλου στο Φόδελε.
Η εικαστικός, με την επιδέξια “ανταρσία” έναντι στη χρήση του πινέλου και του χρώματος, δημιουργεί έργα με αποκόμματα χαρτιού από περιοδικά. Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη, με αφετηρία τον Μινωικό Πολιτισμό.
Την επιμέλεια έχει η Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη.
Υποστηρίζεται από τον Δήμο Μαλεβιζίου και την Περιφέρεια Κρήτης.
Ετήσια εκδήλωση Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου
Ο Σύλλογος διοργανώνει την ετήσια ενημερωτική του εκδήλωση, με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.
Ανοικτό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»
8:00 μ.μ.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται μουσική εμφάνιση της Βούλας Τσινέλη και των συνεργατών της. Μετά τη συναυλία θα βραβευθούν τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Είσοδος ελεύθερη
Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου “Italian Film Days 2025”
Με την ταινία Momenti di trascurabile felicita’ (2019), συνεχίζεται για τρίτη μέρα το φεστιβάλ.
Δημοτικός θερινός Κινηματογράφος Βηθλεέμ
9:00 μ.μ.
Το φεστιβάλ διαρκεί έως την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου. Οι προβολές γίνονται σε πρωτότυπη γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους και περιλαμβάνουν πρόσφατες αλλά και κλασικές παραγωγές του ιταλικού κινηματογράφου.
Είσοδος ελεύθερη
Παράσταση «Αχ, η Ξενιτιά…» από το σχήμα ΩΔΗπόρος
Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»
🕘 9:00 μ.μ.
Η παράσταση αφηγείται την ιστορία των Ελλήνων μεταναστών και προσφύγων μέσα από αγαπημένα τραγούδια και πρωτότυπα κείμενα.
Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου.
Μουσική βραδιά «Jimmy Trumpet» στο Café-Restaurant «Πλάτανος»
Πλατεία Αγίου Τίτου, Ηράκλειο
9:00 μ.μ.
Ο Δημήτρης Παπουτσάκης με την τρομπέτα του υπόσχεται μια μοναδική jazz εμπειρία.
Διοργάνωση: ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2810-301-854
Μουσική βραδιά στο Καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων
Καφέ Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων
9:00 μ.μ.
Ο Βασίλης Σταυρακάκης στη σκηνή, με συνοδεία των Ζαχαρία Σπυριδάκη (λύρα), Γιώργου Σταυρακάκη (λαούτο) και Γιάννη Παπατζανή (κρουστά).
Είσοδος: 15€
Κρατήσεις: 6979526340