«Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2024» και φέτος με πλούσιο πρόγραμμα

Ένας από τους πλέον καταξιωμένους θεσμούς του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, το Φεστιβάλ «Ηράκλειο-Καλοκαίρι» 2024, ξεκινά και το πρόγραμμά του βρίσκεται στη διάθεση δημοτών και επισκεπτών.

Το φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής, κοινωνικής και ψυχαγωγικής ζωής του Ηρακλείου και πραγματοποιείται στα κηποθέατρα «Νίκος Καζαντζάκης», «Μάνος Χατζιδάκις», στις πύλες «Βηθλεέμ» και «Βιτούρι», καθώς και στον θερινό κινηματογράφο «Πύλη Βηθλεέμ», τοπόσημα στα οποία διαχρονικά αναδεικνύεται η τέχνη και ο πολιτισμός.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ για το 2024 περιλαμβάνει σημαντικές επαγγελματικές αλλά και ποιοτικές ερασιτεχνικές δημιουργίες, δράσεις πολιτιστικών φορέων και εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Επιπλέον στον Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Βηθλεέμ», θα προβληθούν 70 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες από όλο τον κόσμο, σύγχρονες ταινίες του ελληνικού σινεμά, κλασικές ταινίες καθώς και αφιερώματα σε μεγάλους σκηνοθέτες και στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά.

Φέτος για πρώτη χρονιά, από τις 30 Αυγούστου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το 1ο «Φεστιβάλ των Τειχών» από τον Δήμο Ηρακλείου μέσω της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όλες με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός σημειώνει: «Στο Ηράκλειο του πολιτισμού και των παγκόσμιων μνημείων, ξεκίνησε ένα ακόμη καλοκαιρινό ταξίδι στον κόσμο των τεχνών.

Το Φεστιβάλ “Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2024” άνοιξε αυλαία και προσκαλεί στα κηποθέατρα “Νίκος Καζαντζάκης” και “Μάνος Χατζιδάκις”, στις πύλες Βηθλεέμ και Βιτούρι καθώς και στον θερινό κινηματογράφο “Βηθλεέμ” στη χαμηλή πλατεία του ομώνυμου προμαχώνα.

Επιπλέον, ένας νέος θεσμός, το Φεστιβάλ των Τειχών, εγγράφεται δοκιμαστικά στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι του Ηρακλείου: ένα φεστιβάλ με καλλιτεχνικές δράσεις σε χώρους των Ενετικών Τειχών, όλες με ελεύθερη είσοδο.

Ως δημοτική Αρχή του Ηρακλείου πιστεύουμε στον πολιτισμό και επενδύουμε στην πολιτιστική δημιουργία. Συνεχίζουμε και διευρύνουμε τις επιτυχημένες πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε ένα πλαίσιο το οποίο περιλαμβάνει νέους χώρους πολιτιστικής έκφρασης και έχει ως στόχο την ενίσχυση του πλουραλισμού και την ανάδειξη κάθε καλλιτεχνικής ανησυχίας.

Σας καλώ να αγκαλιάσετε τις εκδηλώσεις των Φεστιβάλ μας, να απολαύσετε την τέχνη μέσα στο περιβάλλον όπου ο σύγχρονος πολιτισμός συναντά τη φύση και την ιστορία».

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη- Σκαλίδη τονίζει από την πλευρά της: «Με τις εκδηλώσεις του Δήμου “Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2024” προσδοκούμε κι εφέτος να προσφέρουμε στους κατοίκους και στους επισκέπτες της πόλης μας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν επιλεγμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και πολλές από αυτές θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό» και μας καλεί «να μοιραστούμε αξέχαστα βράδια, απολαμβάνοντας ωραίες εκδηλώσεις και αγαπημένες ταινίες κάτω από τον μαγευτικό ουρανό του καλοκαιριού».

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ηράκλειο – Καλοκαίρι» 2024 εδώ:

https://www.heraklionculture.gr/wpcontent/uploads/2024/07/Heraklion_Summer_Festival_2024.pdf.

Στη νέα πύλη πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις δράσεις πολιτισμού του Δήμου καθώς και να ενημερώνεστε για τις τυχόν αλλαγές του προγράμματος του Φεστιβάλ:

https://www.heraklionculture.gr/

Ακολουθήστε τις σελίδες των κηποθέατρων στο διαδίκτυο: Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»

Facebook: https://www.facebook.com/NikosKazantzakisOpenAirTheatreHeraklion

Instagram: https://www.instagram.com/nikoskazantzakis_opentheatre Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις»

Facebook: https://www.facebook.com/manoschartzidakisopenairtheater

Instagram: https://www.instagram.com/manoschatzidakis_opentheatre/ Ανοικτό θέατρο «Πύλη Βηθεέμ»

Facebook: https://www.facebook.com/bethlehemopenairtheater.gr Θερινός Κινηματογράφος «Βηθλέεμ»

Facebook: https://www.facebook.com/cinebethlehem

Από 10 έως 14 Ιουλίου 2024 φέτος τα «Αλικαρνάσσεια 2024»

Τις εκδηλώσεις «Αλικαρνάσσεια 2024», που θα διεξαχθούν από 10 έως 14 Ιουλίου 2024, στον χώρο του γηπέδου του Ηροδότου, διοργανώνει και φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία».

Οι εκδηλώσεις γίνονται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ώρα έναρξης 21.00 και είσοδος ελεύθερη για το κοινό.