«Η ΥΦΑΝΤΡΑ ΠΟΥ ΥΦΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΦΑΙΝΕΙ»: H νέα ποιητική συλλογή του Κωστή Μουδάτσου

Η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Κωστή Μουδάτσου,  «Η Υφάντρα που Υφαίνει και ξεφαίνει», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, θα γίνει σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου,στις 9.30 το βράδυ, στο κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκης. Στην παρουσίαση του βιβλίου που οργανώνει η ΔΗΚΕΗ -του δήμου Ηρακλείου συμμετέχουν οι:

Ο Χάρης Μαμουλάκης, βουλευτής νομού Ηρακλείου και η συγγραφέας Έφη Μαχιμάρη.

Θα χαιρετήσει ο σύλλογος Μέσα Λασιθίου, «Η Αλόιδα» και το Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΠΑΝΑΛ ΑΕ.

Θα ακολουθήσει συναυλία με το μουσικό σχήμα Το Κάλεσμα της  Φύσης  με τους:

Μιχάλης Ξυδάκης λύρα, τραγούδι

Δημήτρης Νεονάκης λαούτο

Γιώργος Τζωρτζάκης κρουστά

Γιώργης Ξυδάκης λαούτο,τραγούδι

Κωστής Μουδάτσος απαγγελία

Η συλλογή περιέχει ποιήματα που γράφηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια. Τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά. Περιέχει πέντε ενότητες. Σαν τ’ άγρια πουλάκια, Ο χωρόχρονος ενός ποιητή, Η Υφάντρα που υφαίνει και ξεφαίνει, Η φωνή της σιωπής, Το κέρασμα και ο χορός.

Ο λόγος πότε είναι ερωτικός, πότε φυσιολατρικός και πότε κοινωνικός, άλλοτε της φυγής με τη φωνή της σιωπής κι άλλοτε για το παιγνίδι της ζωής, για τα όνειρα με έντονο το κάλεσμα της Φύσης. Σπρώχνει τον άνθρωπο στα νερά να κολυμπήσει, πίσω για να τα γυρίσει! Στα ενενήντα τέσσερα ποιήματα μιλάει για τη μαγεία της επιθυμίας, του έρωτα, τα οράματα των κοινωνικών ανθρώπων, για τη ζωή στη Γη και για τη Μάνα Φύση.

‘’Μέσα σε αυτούς τους κινδύνους -επισημαίνεται-αλλά και τις προοπτικές ξεκινά το ταξίδι της, η νέα μας ποιητική συλλογή, «Η Υφάντρα που Υφαίνει και Ξεφαίνει», ενάντια σε ό,τι απειλεί και ασχημίζει τη ζωή, τον έρωτα και τη Φύση αλλά και αναζητώντας την αρμονία και τη χάρη της ομορφιάς! Αυτός είναι ο αργαλειός της δικής μας Ανυφαντού!

Μετά την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, μετά την παγερή σιωπή και τη κλεισούρα που επέβαλε η πανδημία, οι παρουσιάσεις βιβλίων, οι συναυλίες, το θέατρο και όλες οι μορφές της Τέχνης επιστρέφουν!  Να ζεσταθούν οι ψυχές και να πάρει τον ανήφορο της ζωής ξανά ο νους! Να γίνει πάλι η Τέχνη, το φάρμακο της ψυχής και το φως του νου μας!

Δυο χρόνια έμεινε στο πάγο η Τέχνη! Δυο χρόνια σιωπής και βουβαμάρας που μας κάνουν να εκτιμούμε ακόμη περισσότερο την αξία των ζωντανών εμφανίσεων και της άμεσης επικοινωνίας με τους ανθρώπους της Τέχνης. Στα δυο αυτά χρόνια οι καλλιτέχνες υπόφεραν. Έδωσαν αγώνα για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια τους! Είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι Δήμοι και γενικότερα οι θεσμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίζουν σήμερα τους ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού!’’

Η είσοδος είναι ελεύθερη.