Το έργο του Διονύσιου Σολωμού “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” παρουσιάζεται επι σκηνής σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώδη, με την έξοχη ηθοποιό Κατερίνα Γκατζόγια.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί αύριο Κυριακή 18 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο “Κηποθέατρο Μάνος Χατζιδάκις”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ηράκλειο- Καλοκαίρι 2021».
Το έργο γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα φοβικά αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε κάποιες Γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή της ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους.
Γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο και απογοήτευση στον Ποιητή που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες. Μ’ αυτό το έργο του όμως λυτρώθηκε, γιατί ανίχνευσε το δικό του αίσθημα του φόβου για το «κακό», και φέρνοντας στο φως τις αιτίες του, μας άφησε μια διαχρονική παρακαταθήκη ανθρωπισμού και αυτογνωσίας.
*Το κείμενο της παράστασης είναι ειλημμένο κυρίως από την εκδοτική παρουσίαση του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Δημήτρη Δημηρούλη.
Διδασκαλία Ερμηνείας, Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η Κατερίνα Γκατζόγια
Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Γιαννάκης
Σχεδιασμός Ενδύματος, Μακέτες: Αριστείδης Πατσόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Δ. Αβδελιώδης
Χειριστής Ήχου – Φώτων: Νίκος Επίσκοπος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου
Προπώληση: 10€, Ταμείο: 12€
Ηλεκτρονική έκδοση εισιτήριου: https://bit.ly/3qC7afF