Γαύδος: Τρέξε και εσύ στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης!

Την προκήρυξη της 3ης Γιορτής Αθλητισμού δήμου Γαύδου ανακοίνωσε η δήμαρχος Λίλιαν Στεφανάκη, με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες της Γαύδου, αλλά και των επισκεπτών της, να ενεργοποιηθούν σε μια αθλητική γιορτή μαζικής συμμετοχής.

Παράλληλα η δημοτική αρχή στοχεύει να αναδείξει την περιβαλλοντική και πολιτιστική ταυτότητα του νησιού και να συμβάλει στον αθλητικό τουρισμό και την προβολή του νοτιότερου άκρου της Ευρώπης. Ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων είναι η Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 οπότε θα διεξαχθούν δύο αγώνες: “Αγώνας ανωμάλου δρόμου απόστασης 8.000μ και Παιδικός Αγώνας απόστασης 1000 μ”. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο, αναμνηστικό t-shirt και καπελάκι, νούμερο χρονομέτρησης και chip χρονομέτρησης, φωτογραφίες, ενώ θα τους παρέχεται τροφοδοσία σε όλη τη διαδρομή, κέρασμα και γαυδιώτικη φιλοξενία στον τερματισμό.

Σχετικά με τον αγώνα 8.000 μ. ανώμαλου εδάφους, το σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι το Πέτρινο θέατρο Σαρακήνικο με ώρα Εκκίνησης 18:30. Η διαδρομή είναι Σαρακήνικο Πέτρινο Θέατρο – Σιόπατα- Καστρί – Πέτρινο θέατρο. Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους σε 1 ώρα και 30 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή. Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν δρομείς ηλικίας άνω των 17 ετών.

Σχετικά με τον παιδικό αγώνα 1000 μ., σημείο εκκίνησης θα είναι το Σαρακήνικο και σημείο τερματισμού το Πέτρινο Θέατρο Σαρακήνικο. Ώρα εκκίνησης θα είναι μετά το τέλος του 1ου αγώνα ενώ η διαδρομή θα είναι Σαρακήνικο – Πέτρινο θέατρο με δικαίωμα συμμετοχής για παιδιά ηλικίας έως 17 ετών.

Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Γαύδου, www.gavdos.gr, ξεκίνησαν σήμερα Τρίτη 21 Μαΐου 2024 και θα ολοκληρωθούν με την συμπλήρωση του ορίου συμμετεχόντων που είναι ο αριθμός των 200 ατόμων. Η δήμαρχος Γαύδου στέλνει το μήνυμα “Τρέξε και εσύ στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης”.