Η πρώτη ολοκληρωμένη βιογραφία του Ελευθερίου Βενιζέλου που συνέγραψε ο  γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Νικόλαος Παπαδάκης

Λίγες σταγόνες ιστορίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση της διατομής βιογραφίας “Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης” , όπου αναδείχθηκαν μέσα από αυθεντικά προσωπικά και ιστορικά ντοκουμέντα οι μεγάλες πολιτικές αρετές του Βενιζέλου.

Τη δίτομη βιβλιογραφία έγραψε ο συγγραφέας Νικόλαος Παπαδάκης, γενικός διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρουσιάστηκε στην δημοτική αίθουσα «Μανόλης Καρέλλης» παρουσία εκπροσώπων αρχών, φορέων και πλήθους πολιτών σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Ηρακλείου, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου.

Στη σημαντικότητα των στοιχείων της επιμελημένης έκδοσης που φωτίζουν αλλά και αναδεικνύουν το πολύπλευρο έργο του εθνάρχη, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ Ελευθερίου Βενιζέλου ΑΠΟ ΤΟΝ Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Οι ομιλητές της βραδιάς

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου Ανδρέας Νανάκης, ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέας Ζώρας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Γιώργος Βιτώρος, ενώ στην αντιφώνησή του ο συγγραφέας αναφέρθηκε στο χρονικό και στη σημαντικότητα της έκδοσης.

Στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, είπε, μεταξύ άλλων: «Θέλω να επισημάνω, πως με την κυκλοφορία αυτής της πολιτικής βιογραφίας, οι αναγνώστες, αδιαμφισβήτητα, θα συμφωνήσουν ότι ο Βενιζέλος υπήρξε αριστοτέχνης της έγκαιρης ενέργειας. Απόδειξη του ρεαλισμού και της ευελιξίας που διέθετε υπήρξε το γεγονός ότι, ενώ ως επαναστάτης του Θερίσου αγωνιζόταν για την ταχεία ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, λίγα χρόνια αργότερα, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αντιτάχθηκε στην πραξικοπηματική είσοδο των Κρητών αντιπροσώπων στη Βουλή των Ελλήνων».

Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Παρασκευή
Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Παρασκευή

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων «η έκδοση αυτή διατρέχει όλη τη ζωή του Βενιζέλου: από τα παιδικά του χρόνια έως τον θάνατό του, καλύπτοντας ταυτόχρονα την Κρητική Ιστορία από τα τέλη τού 19ου αιώνα και συνολικά την Ελληνική Ιστορία των τεσσάρων πρώτων δεκαετιών του 20ού.

Οι αναγνώστες της, χάρις στον μόχθο του Νίκου Παπαδάκη, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αναρίθμητες όψεις από τη μεγάλη ιστορική περίοδο που κάλυψε με την δράση του ο Βενιζέλος. Μια μορφή, που, με τα απαράμιλλα πολιτικά και ανθρώπινα χαρίσματά της, πιστεύοντας ακράδαντα στη δημοκρατία και στον κοινοβουλευτισμό, διαμόρφωσε το σύγχρονο ελληνικό κράτος και σφράγισε για πάντα τη μοίρα της χώρας μας».