Εντυπωσιάζουν τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Πλήθος επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, δέχεται αυτές τις ημέρες το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που οργανώνει σύνολο δράσεων με τίτλο «Κνωσός, Ηράκλειον, Χάνδακας: με το βλέμμα στη θάλασσα», με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (22-24 Σεπτεμβρίου) με την ευρύτερη θεματική “ΠΟΛ(ε)ΙΣ”.

Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα, οργανώνονται σε συνεργασία με το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, την Ένωση Φιλολόγων Νομού Ηρακλείου και τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.

Την ερχόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα δοθεί διάλεξη του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΛΗ κ. Α. Φιλιππή, με θέμα “Η σύγχρονη εικόνα του Λιμένος Ηρακλείου”.

Θα ακολουθήσει σύντομη θεματική ξενάγηση στις Συλλογές Μινωικών και Ιστορικών Χρόνων.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι οργανώνονται θεματικές ξεναγήσεις στη Μινωική Συλλογή σε μαθητές του Γυμνασίου/Λυκείου. Παράλληλα, γίνεται βιωματικό εργαστήριο συντήρησης.

Εντυπωσιάζουν τα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Θεματικές ξεναγήσεις που απευθύνονται στο ευρύ κοινό (Προϊστορικοί Χρόνοι, Μινωική Συλλογή) πραγματοποιούνται το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 11 το πρώι και τις 12 το μεσημέρι.

Διάλεξη της επίτιμης διευθύντριας του ΑΜΗ, κ. Ν. Δημοπούλου, με θέμα “Το επίνειο της Κνωσού στον Πόρο-Κατσαμπά: η πύλη της Μινωικής Θαλασσοκρατίας” θα δοθεί τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στα ευρήματα από τον Πόρο που εκτίθενται στη Μινωική Συλλογή του ΑΜΗ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2810 279 000, 2810 279 072, 2810 279 073.