Τα κρητικά υφαντά εντυπωσίασαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, στο πλαίσιο της διήμερης εκδήλωσης με τίτλo “Τα Κρητικά υφαντά και η εξέλιξή τους”.
Το διήμερο της παραδοσιακής τέχνης των Κρητικών γιαγιάδων στη νέα τους μορφή από νέες και ταλαντούχες υφάντρες που παρουσίασαν μια νέα προοπτική στη γυναικεία μόδα μαζί με σειρά αξεσουάρ με κοινό σημείο αναφοράς και έμπνευσης, κέρδισε τις εντυπώσεις όλων όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.
Ξεχωριστή επίσκεψη και παρουσία στην έκθεση ήταν της βουλευτού Χανίων Ντόρας Μπακογιάννη η οποία γνώριζε τα υφαντά αλλά εντυπωσιάστηκε από την εξέλιξη και τη μορφή που επιχειρούν να της δώσουν τα μέλη του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης.
Η κ. Μπακογιάννη ξεναγήθηκε στην έκθεση από την πρόεδρο του συλλόγου Μαρία Πιτσικάκη και την αντιπρόεδρο Εβελίνα Μπάκιντα και εξέφρασε τη στήριξή της στις μελλοντικές πρωτοβουλίες του συλλόγου.
Στον χώρο της έκθεσης βρέθηκε και φωτογραφήθηκε με τα μέλη του συλλόγου και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ.
Η διήμερη εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης στο πλαίσιο της έκθεσης που πραγματοποιεί φέτος το Ίδρυμα με θέμα: “Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας”.
Με την ολοκλήρωση της έκθεσης η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μαρία Πιτσικάκη δήλωσε: “Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, τον Ελληνικό Κόσμο Κέντρο πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζοντος Ελληνισμού, την ΕΕΔΕΓΕ, τον αρχιτέκτονα Ιστορικό Κώστα Καζαμιάκη, την κ. Μαριλέν Βιτυνιίδου δου, τον κ. Μανώλη Πατεράκη και το συγκρότημα από την Ομοσπονδία Κρητικών Σωματείων, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Αρετούσα, το Office Louka Petraki, bloomdesing τις Μινωικές Γραμμές και τους χορηγούς για τα κεράσματα”.
Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκαν μουσικοχορευτική εκδήλωση με δρώμενο από τον Ερωτόκριτο, πλαισιωμένο με κρητική μουσική και χορό και ομιλία με θέμα των Ερωτόκριτο, το τραγουδιστικό ερωτικό ποίημα της Κρήτης από τον Κ.Ν.Μ Καζαμιάκη, αρχιτέκτονα, Ιστορικό Αρχιτεκτονικής και Ιστορικό Τέχνης.