Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, «Αγάπη Μέδουσας. Ιστορική προδοσία γραμμένη στο κύμα» θα γίνει αύριο Παρασκευή 7 Φλεβάρη στις 7.30 μμ στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου, στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου.
Παρουσιάζουν το βιβλίο και συζητούν με τον συγγραφέα οι: Νίκος Παπαδάκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών και Τεκμηρίωσης, Σταυρούλα Τσινόρεμα, καθηγήτρια Φιλοσοφίας, Βιοηθικής Πανεπιστημίου Κρήτης.
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης, ενώ η παρουσίαση διοργανώνεται από το βιβλιοπωλείο “Ελευθερουδάκης” και τις Εκδόσεις Πατάκη. Το περιεχόμενό του αποτελεί μια καταγραφή των γεγονότων που έγιναν στη διάρκεια μιας εξαιρετικά ταραχώδους ιστορικής περιόδου της Ελλάδας.
Πόκερ αγωνίας ανάμεσα στον δικτάτορα Παπαδόπουλο και στους συνωμότες του Ναυτικού. Ένας μοιραίος βιομήχανος και ο Ισραηλίτης γαμπρός του Δημήτρη Ιωαννίδη, ο κλινικάρχης, αποκαλύπτουν πρώτη φορά την άγνωστη ρίζα, την προσωπική ζωή και το ψυχογράφημα του «αόρατου δικτάτορα», πέρα από τα στερεότυπα της Μεταπολίτευσης.
Η πρόσφατη επιστολή της Μαρίνας –ένα ψυχολογικό, υπαρξιακό θρίλερ του καιρού μας– γεμίζει την απόσταση από τις δραματικές στιγμές του ’73-’74 μέχρι σήμερα, ανοίγει το κουτί της Πανδώρας και υποχρεώνει τον συγγραφέα να πατήσει τον παλαιό όρκο του: Να αποκαλύψει τα απόκρυφα της μεγάλης προδοσίας το 2023, στα πενηντάχρονα του Κινήματος του Ναυτικού, με την αμεροληψία της απόστασης και της ηλικίας.
H υπόθεση παίρνει νέα τροπή στις μέρες μας. Τη διαπερνά το πικρό αίσθημα του τέλους μιας γενιάς».