Εκδήλωση μνήμης για τη συμπλήρωση των 80 χρονών από τη Μάχη της Κρήτης διοργανώνει μέσω διαδικτύου, η Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών αύριο Κυριακή 30 Μίου 2021 στις 6:00μμ ώρα Ελλάδος. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, η κ. Μαρία Μαρινάκη πρέσβης της Ελλάδος στη Γερμανία και ο κ.Μανώλης Κουγιουμουτζής, πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών.
Κύριοι ομιλητές θα είναι ο κ. Εμμανουήλ Πετράκης, αρχιπλοίαρχος ε.α, πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και ο κ. Μαμαλάκης ιστορικός Ερευνητής, σύμβουλος για θέματα Νεότερης Ιστορίας του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. Θα μιλήσουν επίσης ο κ. Ullrich Mönnig, καθηγητής του Τμήματος Βυζαντινολογίας και Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου όπως και ο δρ. Spenle, πρώην υπουργός της Βαυαρικής Κυβέρνησης και νυν εντεταλμένος σύμβουλος της Βαυαρικής Κυβέρνησης κατά του αντισημιτισμού.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube στο κανάλι της Ομοσπονδίας https://www.youtube.com/channel/UCE98I2yZA8ssJE_K4Jh7h3w