Βραδιά Ερευνητή 2025 – Ηράκλειο & Ρέθυμνο
Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη «Βραδιά Ερευνητή 2025», μια πανελλαδική γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο πόλεις της Κρήτης:
Ηράκλειο – Κεντρικές εγκαταστάσεις ΙΤΕ (Ν. Πλαστήρα 100, Βασιλικά Βουτών)
Ώρα: 17:00 – 23:00 Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στους χώρους του Ιδρύματος και θα συμμετάσχουν σε:
- Διαδραστικά πειράματα και ερευνητικά παιχνίδια
- Καλλιτεχνικές δράσεις και face painting για παιδιά
- Παρουσιάσεις στο Πλανητάριο Κρήτης (με προεγγραφή)
- Ξενάγηση στο μοντέλο του ηλιακού συστήματος
- Αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπιο
- Μουσική και κεράσματα
Επιπλέον, θα υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση με το CERN, ενώ δράσεις όπως το “Citizens Science Corner” και το “ScienceHERoes Corner” θα εμπλουτίσουν την εμπειρία2.
Ρέθυμνο – Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Νικηφόρου Φωκά 130)
Ώρα: 17:00 – 23:00 Το ΙΜΣ-ΙΤΕ ανοίγει τις πύλες του για μια βραδιά αφιερωμένη στην επιστήμη και τον πολιτισμό. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να:
- Δει φωτογραφικό υλικό και προβολές για το αρχαίο περιβάλλον
- Συμμετάσχει σε αφηγήσεις, παιχνίδια γνώσης και ψηφιακές δράσεις
- Ανακαλύψει το κόμικ «Η ΜΑΓΙΚΗ ΚΛΕΨΥΔΡΑ» για την ενάλια αρχαιολογία
- Παίξει το επιτραπέζιο «SeaLiT» για τη ναυτική ιστορία της Μεσογείου
- Συνομιλήσει με ερευνητές και να γνωρίσει την ιστορία του Ινστιτούτου2.
«Αναφορά στον Γκρέκο»: Θέατρο και Λογοτεχνική Κληρονομιά
Το βράδυ της Παρασκευής είναι αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη, τον μεγάλο Κρητικό συγγραφέα, με μια μοναδική θεατρική παράσταση της «Αναφοράς στον Γκρέκο» από τον Τάκη Χρυσικάκο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» και η ώρα έναρξης έχει οριστεί στις 21:00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Η παράσταση είναι διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα, και τελεί υπό την αιγίδα του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη. Η παρουσίαση ενός τόσο εμβληματικού έργου σε έναν εμβληματικό χώρο της πόλης αποτελεί μια έμπρακτη τιμή στην πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και αποδεικνύει τη σημασία της λογοτεχνίας ως διαχρονικής πηγής έμπνευσης και ταυτότητας.
Συναυλία “Jazz the 2 of us”
Η Πλατεία Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο θα φιλοξενήσει μια μουσική συναυλία με το συγκρότημα «Jazz the 2 of us» . Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 19:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό .
Voxxed Days Crete: Το Μέλλον της Τεχνολογίας στο Ηράκλειο
Το Ηράκλειο φιλοξενεί την πρώτη ημέρα του συνεδρίου “Voxxed Days Crete”, μιας εκδήλωσης υψηλού κύρους για τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της τεχνολογίας . Το συνέδριο, το οποίο διαρκεί δύο ημέρες (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2025), πραγματοποιείται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου . Η θεματολογία περιλαμβάνει τις πιο σύγχρονες γλώσσες προγραμματισμού, την τεχνητή νοημοσύνη, την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων (big data), τις μεθοδολογίες ανάπτυξης λογισμικού, τις ανθρώπινες δεξιότητες (soft skills), καθώς και παρουσιάσεις μελετών περίπτωσης (case studies) .
Το Φόδελε τιμά την μνήμη του συγγραφέα-δημοσιογράφου και δωρητή Χρήστου Λεβάντα
Τη μνήμη του συγγραφέα-δημοσιογράφου και δωρητή από το Φόδελε, Χρήστου Λεβάντα (κατά κόσμον Κυριάκου Χατζιδάκι), θα τιμήσουν ο Δήμος Μαλεβιζίου, η Τοπική Κοινότητα Φόδελε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φόδελε, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον θάνατο του.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» στο Φόδελε.
Ο Λεβάντας υπήρξε μια ξεχωριστή πνευματική μορφή, που έδρασε και δημιούργησε στον Πειραιά του μεσοπολέμου και των μεταπολεμικών χρόνων, αφήνοντας έντονο αποτύπωμα στα γράμματα και τον πολιτισμό.
Για τη ζωή και το έργο του θα μιλήσουν:
- Στέφανος Μίλεσης, συγγραφέας, πρόεδρος Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, με θέμα: «Ταξίδι στην εποχή του Χρήστου Λεβάντα».
- Δημήτρης Κρασονικολάκης, ερευνητής πειραϊκής ιστορίας και λογοτεχνίας, με θέμα: «Σύντομες αναφορές στη ζωή και το έργο του Χρήστου Λεβάντα».
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά.
Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με συναυλία αφιερωμένη στον Χρήστο Λεβάντα και τα μουσικά ακούσματα της εποχής του, από τον καλλιτέχνη Γιάννη Παξιμαδάκη και τους συνεργάτες του.
Το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στον Κήπο του Σάρχου
Το πρώτο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Κρήτη οργανώνεται σήμερα στον Κήπο του Σάρχου, στον Δήμο Μαλεβιζίου.
Θέμα του φεστιβάλ είναι «Πολίτης – Αλήθεια – Δικαιοσύνη» και οργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τον Κήπο Σάρχου Κρήτης και το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
18.00: Χαιρετισμοί / εγκαίνια του Φιλοσοφικού Κέντρου Σάρχου Κρήτης
18.30: Χλόη Μπάλλα (καθηγήτρια, Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης): «Πολίτης, Πολιτεία και οι Απαρχές της Φιλοσοφίας».
19.00: Νίκος Ερηνάκης (επίκουρος καθηγητής, Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης): «Αλήθεια και Ψέμα ως Eπιλογή για το Δίκαιο».
19.30: Προβολή ταινίας: “The Song Sustxotin“ (σκηνοθεσία Khusnora Rozmatova, Ουζμπεκιστάν 2024). Ανοιχτή συζήτηση μετά το τέλος της ταινίας (παρέμβαση – συντονισμός: Μανόλης Σίμος, μεταδιακτορικός ερευνητής ΕΛΙΔΕΚ, Τμήμα Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης).
Παγκρήτια Έκθεση Κεραμικής
Η Παγκρήτια Έκθεση Κεραμικής «Το Ταξίδι της Μεταμόρφωσης – Από τη Γη στην Τέχνη», εγκαινιάζεται σήμερα στις 5 το απόγευμα, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου (Χρυσοστόμου 8).
Η έκθεση έχει ως στόχο να προβάλει την κεραμική τέχνη στο ευρύ κοινό, να αναδείξει το έργο των εργαστηρίων του νησιού, να παρουσιάσει τον Σύλλογο Φίλων Κρητικής Κεραμικής «Κεραμών» και να ενισχύσει την αλληλεπίδραση μεταξύ των εργαστηρίων κεραμικής του νησιού μέσω αυτής της κοινής δράσης, προωθώντας τη σύσφιξη των σχέσεών τους.
Η έκθεση κεραμικής «Το Ταξίδι της Μεταμόρφωσης – Από τη Γη στην Τέχνη», εστιάζει στην έννοια της μεταμόρφωσης, όχι μόνο ως φυσική και χημική διαδικασία αλλά και ως εσωτερικό ταξίδι.
Διοργάνωση: Σύλλογος Φίλων Κρητικής Κεραμικής «Κεραμών» – Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου – Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτη.
Επιμέλεια: Ειρήνη Λιναρδάκη
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00
Σαββατοκύριακα και αργίες κλειστά.
Διεθνές Συνέδριο Advances in Tourism Marketing
Η τελευταία ημέρα του 10ου διεθνούς συνεδρίου “Advances in Tourism Marketing Conference (ATMC 2025)” θα λάβει χώρα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με θέμα τις ανθεκτικές στρατηγικές και τη δημιουργική διαχείριση στον τουρισμό .
Χανιά: Από τα Σοκάκια της Πόλης στα Αρχαία Μνημεία
Η πόλη των Χανίων προσφέρει μια σειρά από εκδηλώσεις που εστιάζουν στη διαφύλαξη και την προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς, μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις: την παράδοση, τον αστικό περίπατο και την αρχαιολογική έρευνα.
Η Μεγάλη Γιορτή Λήξης της “Παραδοσιακής Στράτας”
Η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025 αποτελεί την επίσημη τελετή λήξης της “Παραδοσιακής Στράτας”, ενός δρώμενου που καθιέρωσε ο Δήμος Χανίων και έλαβε χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, γεμίζοντας τα στενά της Παλιάς Πόλης με ζωντάνια και κρητική παράδοση . Η εκδήλωση είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς πραγματοποιείται κατά την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, αποτελώντας έναν πανηγυρικό τρόπο για να γιορταστεί η πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής με τους επισκέπτες. Η διαδρομή της “Στράτας” θα ξεκινήσει στις 19:30 από δύο σημεία: το Νεώριο Μόρο και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Στη συνέχεια, όλοι οι συμμετέχοντες, μέλη των μουσικοχορευτικών Συλλόγων που έλαβαν μέρος στο καλοκαιρινό δρώμενο, θα συναντηθούν και θα γιορτάσουν στο ιστορικό Γιαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι.
Πολιτιστικός Περίπατος: Μια Βόλτα στην Καρδιά της Ιστορίας
Για όσους επιθυμούν μια πιο άμεση επαφή με την ιστορία της πόλης, θα πραγματοποιηθεί ένας οργανωμένος πολιτιστικός περίπατος την ίδια ημέρα . Η εκκίνηση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 από την Πλατεία 1866. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει δύο βασικές στάσεις, οι οποίες συνοδεύονται από ειδική ξενάγηση. Η πρώτη στάση θα γίνει στις 19:00 στο Μουσείο «Μοναστήρι του Καρόλου», ενώ η δεύτερη και τελευταία θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων .
Αρχαιολογική Ημερίδα στην Αρχαία Πολυρρηνία
Μια άλλη πλευρά της πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από την αρχαιολογική ημερίδα που διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων . Η εκδήλωση, η οποία είναι μέρος των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Πολυρρηνίας. Η ημερίδα θα έχει τη μορφή θεματικής ξενάγησης με τίτλο «Αρχιτεκτονική κληρονομιά – γεφυρώνοντας το παρελθόν με το μέλλον». Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 11:00 έως τις 14:00 και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη των λιγότερο γνωστών αρχαιολογικών χώρων της περιοχής .
η ΙΒ΄ Συνάντηση των Ελλήνων Βυζαντινολόγων
Συνεχίζεται σήμερα η ΙΒ΄ Συνάντηση των Ελλήνων Βυζαντινολόγων που φιλοξενείται στο Ρέθυμνο, έχοντας συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ίσως συμμετοχή των τελευταίων ετών: 151 ανακοινώσεις από ερευνητές και ερευνήτριες που εκπροσωπούν πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα όλης της χώρας.
Συνδιοργανωτές είναι τα Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ το συνέδριο αποτελεί κορυφαίο σημείο αναφοράς για τη μελέτη του Βυζαντίου και της μεταβυζαντινής παράδοσης.
Το πρόγραμμα καλύπτει ευρύτατο φάσμα θεμάτων, μεταξύ άλλων:
- Αρχαιολογία και τέχνη: αρχιτεκτονική, τοπογραφία, μνημεία, ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική
- Ιστορία και θεσμοί: πολιτική, διοίκηση, δίκαιο, κοινωνία, εκκλησία, μοναχισμός.
- Φιλολογία και γραμματεία: ποίηση, φιλοσοφία, υμνογραφία, ιστοριογραφία, επιστολογραφία, γλωσσικές μελέτες, κριτική έκδοση χειρογράφων.
- Φιλοσοφία, Μουσική, καθημερινός βίος και πολιτισμός: συναισθήματα, ευλάβεια, εκπαίδευση, διαπολιτισμικές επαφές και σχέσεις με τους γειτονικούς λαούς.
Η θεματική ποικιλία αποδεικνύει τη διαρκή ανανέωση της βυζαντινολογικής έρευνας, που συζητά ερωτήματα με σύγχρονο ενδιαφέρον, όπως είναι η αστική ανάπτυξη, τα όρια δημόσιου και ιδιωτικού, η θέση των γυναικών και άλλων κοινωνικών ομάδων, η πολιτική εξουσία και η ιδεολογική της διαχείριση, το δέος του πολέμου. Καλύπτοντας μια περίοδο χιλίων ετών και μια γεωγραφική έκταση που εκτείνεται από τη Μονή Σινά, τη Μικρά Ασία και την Κρήτη μέχρι τη Βουλγαρία, το συνέδριο προσφέρει ένα πανόραμα του βυζαντινού κόσμου.
Οι εργασίες του συνεδρίου είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.
Το πλήρες πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ
Συμπόσιο για την αλληλεπίδραση των πολιτισμών και την συνεργασία Ελλάδας-Κίνας
«Συμπόσιο για την αλληλεπίδραση των πολιτισμών και την συνεργασία Ελλάδας-Κίνας σε τοπικό επίπεδο» είναι το θέμα του συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στις 2 μετά το μεσημέρι.
Κατά τη διάρκειά του, θα γίνει τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Chongqing Fuling και του Δήμου Ρεθύμνης.
Πρόγραμμα
Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:
14:00-14:25 Χαιρετισμοί
- κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης
- κ. Wu Hui, μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της Επαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΚ Fuling και υπουργός Δημοσιότητας.
- Καθηγητής Wang Yong, γενικός γραμματέας του Κέντρου Κινεζικού και Ελληνικού Πολιτισμού.
- Καθηγητής Γεώργιος Κοντάκης, πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης
- Ομότιμος καθηγητής Νίκος Σταμπολίδης, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, γενικός διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης.
14:25-14:30 Τελετή Έναρξης
- Έναρξη της σειράς διαλόγων για την Τοπική Συνεργασία Chongqing-Ελλάδας
- Έναρξη της Εβδομάδας Πολιτισμού Ρεθύμνου-Chongqing και της Εβδομάδας
Πολιτισμού Chongqing-Κρήτης.
14:30- 15:00 Ομιλίες Συμποσίου
- Καθηγητής Νεκτάριος Παπαδογιάννης, αντιδήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης σε θέματα
Εκπαίδευσης, Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης.
- Ομότιμος καθηγητής Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Σχολής Επιστημών Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κρήτης
- Εκπρόσωπος της περιοχής Yuzhong του Chongqing: «Πώς θα μπορούσε η περιοχή Γιουζόνγκ να συμβάλει στην Αμοιβαία Πολιτιστική Μάθηση μεταξύ Κίνας και Ελλάδας».
- κ. Μάνος Τσάκωνας, αντιδήμαρχος Δήμου Ρεθύμνης σε θέματα Πολιτισμού
- δρ. Jiang Siwei, διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Βραχογραφιών Dazu
«Προστασία Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σινο-Ελληνικός Πολιτιστικός
Διάλογος».
- Καθηγητής Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, στο Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Κρήτης και πρόεδρος Κεντρικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου.
- Εκπρόσωπος Οργανισμών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
15:00-15:20 Διάλειμμα για τσάι
15:25-15:30 Τελετή υπογραφής – Γραφείο δημάρχου
Επίσημη τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Chongqing Fuling και του Δήμου Ρεθύμνης Κρήτης.
15:30-16:30 Επίσκεψη στην παλιά πόλη
Ξενάγηση στο Πρόγραμμα Αστικής Ανάπλασης της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου, με σκοπό την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι παραδοσιακές βιομηχανίες ενισχύουν την πολιτιστική κληρονομιά και οδηγούν στην αστική αναγέννηση-αναζωογόνηση.
Φεστιβάλ «Αναιρέσεις»
Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 18:00 στην Πλατεία Μικρασιατών , και ο χαρακτήρας του είναι διττός, συνδυάζοντας τη συζήτηση με τη μουσική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά μια συζήτηση με τίτλο «Οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν!», στην οποία θα συμμετάσχουν εργαζόμενοι και ακτιβιστές από τοπικά κινήματα. Αμέσως μετά, ακολουθεί το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, το οποίο περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις από την Αθηνά Συσκάκη και τον Αλέκο Φανουράκη. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με ένα παραδοσιακό κρητικό γλέντι, με τη συμμετοχή των Νίκου και Μάνου Επιτροπάκη, του Γιάννη Λιναρδάκη και της Βασιλείας Καββουσάνου.
Συνεχιζόμενες Εκθέσεις
Παράλληλα, οι λάτρεις της τέχνης και της ιστορίας μπορούν να επισκεφθούν δύο σημαντικές εκθέσεις που είναι ανοιχτές και την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου: την αρχαιολογική έκθεση «Πολεμιστές και Πριγκίπισσες» στο Μουσείο της Ελεύθερνας και την έκθεση «WHAT YOU WEAR IS WHAT YOU ARE» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης .
Τα «6α Κρητικά Μαγειρέματα του Δρόμου» αφιερώνονται στην μνήμη του Σπύρου Κοκοτού
Τα «6α Κρητικά Μαγειρέματα του Δρόμου», μια ανοιχτή εκδήλωση που φέτος έχει ως θέμα: «Η Κρητική διατροφή μέσα από σύγχρονες συνταγές», οργανώνουν ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης» και της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης».
Μια γιορτή, αφιερωμένη στην κρητική γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και την οινογνωσία, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2025, στις 7 το απόγευμα, στην Κιτροπλατεία.
Η εκδήλωση αφιερώνεται στην μνήμη του Σπύρου Κοκοτού, μιας εμβληματικής προσωπικότητας του ελληνικού τουρισμού που με το όραμα, το έργο και τη δημιουργικότητά του άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ποιοτική αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς της χώρας.
Art Kamilari Festival – Καμηλάρι, Νότια Κρήτη
Το φεστιβάλ τέχνης Art Kamilari επιστρέφει δυναμικά και εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στο χωριό Καμηλάρι. Για έναν ολόκληρο μήνα, η καρδιά της τέχνης θα χτυπά στον παραδοσιακό οικισμό της Μεσαράς, με:
- Εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας
- Παρουσιάσεις έργων ντόπιων και διεθνών καλλιτεχνών
- Μουσικές βραδιές και θεατρικά δρώμενα
- Εργαστήρια δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και ενήλικες
Η είσοδος είναι ελεύθερη και το φεστιβάλ υπόσχεται να μεταμορφώσει το Καμηλάρι σε ένα ζωντανό πολιτιστικό εργαστήρι.