κοροναϊός

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για την αναβολή συνεδριακών τύπου εκδηλώσεων, μια σειρά από φορείς ανακοίνωσαν την εναβολή των εκδηλώσεών τους.

Ειδικότερα: 

Ιστορικό Μουσείο

Αναβάλλεται η εκδήλωση λόγου: Roderick Beaton, «Το 1821 και ο ευρωπαϊκός φιλελληνισμός», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, αύριο Τετάρτη. Θα ακολουθήσει ενημέρωση για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής.

Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας αποφάσισε να αναβάλει την εκδήλωση – συνομιλία με την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών, που επρόκειτο να  γίνει στον Άγιο Νικόλαο, στο Επιμελητήριο Λασιθίου, το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. “Δεν θα θέλαμε να τεθεί κανενός η υγεία  σε κίνδυνο λόγω του κοροναϊού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, όπως είχε προγραμματισθεί, όταν οι συνθήκες είναι  καλές” τονίζουν οι διοργανωτές.

Εκδήλωση προς τιμήν  Θ. Ξηρουχάκη

Η προγραμματισμένη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων για την  προσεχή Δευτέρα 16 Μαρτίου εκδήλωση προς τιμήν του χοροδιδασκάλου Θεοχάρη Ξηρουχάκη αναβάλλεται.  Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησης της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί έγκαιρα από τους συνδιοργανωτές.

Στον Δήμο Χανίων

Την αναστολή από χθες  και για 4 εβδομάδες όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Δήμου καθώς και των Νομικών του Προσώπων (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Δημοτική Πινακοθήκη, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.) ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων. Η αναστολή σύμφωνα με την ανακοίνωση γίνεται στο πλαίσιο των νέων προληπτικών μέτρων για τη Δημόσια Υγεία, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κοροναϊού.