έκθεση σύγχρονης τέχνης  της εικαστικού Στέλλας Κουκουλάκη

‘’Curriculum Chromae, είναι ο τίτλος της έκθεσης σύγχρονης τέχνης  της εικαστικού Στέλλας Κουκουλάκη, που  εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη   στις 7 μ.μ. στο χώρο της Βασιλικής Αγίου Μάρκου.

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου  στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου θα διεξαχθούν ομιλίες στα πλαίσια της επιμορφωτικής ημερίδας που οργανώνεται με αφορμή τη συζήτηση που εκτυλίσσεται με βάση το χρώμα ως θεματικό κέντρο της έκθεσης.

Επιχειρείται μια βιογραφική περιδιάβαση στην οποία ο λόγος και η εικόνα παίρνουν διαστάσεις χρωματικές μέσα από ένα παιχνίδι τέχνης και τεχνολογίας που γεφυρώνει την ιστορική γνώση με πραγματικότητες σημερινές. Εκφραστικά διλήμματα βρίσκουν γόνιμο καταφύγιο σε όγκους και υλικά πλάθοντας αρμονικά σύνολα συντιθέμενα από αντιθέσεις που αντανακλούν τον πλουραλισμό αναφορικά με την πρόσληψη του χρώματος ιδωμένη μέσα από τη συμπόρευση της καλλιτεχνικής και της επιστημονικής ερμηνείας.

Το χρώμα ξεκινά την πορεία του αναμένοντας να τιθασευτεί από παραδεδεγμένα πρότυπα, τα οποία καλείται στη συνέχεια να ανατρέψει σε ένα υπαρξιακό ταξίδι ανακάλυψης των πολλαπλών του ταυτοτήτων. Πόσες εκπλήξεις να υπάρχουν άραγε σε αυτή τη γνωριμία με το χρώμα;

Διοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης

Επιμορφωτική  ημερίδα

Εισηγητές:

Αναστασία Δάλμα – αρχιτέκτων μηχανικός, Δημήτρης Μαραμής – συνθέτης, δρ. Νικόλαος Παρταράκης – μεταδιδακτορικός ερευνητής ΙΠ, ΙΤΕ, δρ. Πλαϊνης Σωτήρης – επίτιμος λέκτορας Παν. Manchester, Εργαστήριο Οπτικής και Όρασης, Παν. Κρήτης, Δρ. Κωνσταντίνος Πρώιμος – Ίστορικός-κριτικός τέχνης, καθηγητής ΕΑΠ, Δημήτρης Σπύρου – ιστορικός/κριτικός τέχνης, επιμελητής.

Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 30 Ιανουαρίου.