Πέθανε ο ζωγράφος Μάρκος Βενιός που απέδωσε μοναδικά τα τοπία του Αιγαίου.
Γεννημένος στη Φολέγανδρο, έκανε ελεύθερες σπουδές στη συντήρηση έργων τέχνης ενώ στη ζωγραφική ήταν αυτοδίδακτος. Από το 1962 ως το 1990 εργάστηκε ως Συντηρητής Έργων Τέχνης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού.
Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε συστηματικά από το 1969. Συμμετείχε με έργα του σε περισσότερες από τετρακόσιες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ είχε πραγματοποιήσει και 26 ατομικές εκθέσεις. Συμμετείχε στις Πανελλήνιες Εκθέσεις 1975-1987.
Την περίοδο 1972-76 ανέλαβε τη συντήρηση των εκθεμάτων του Μουσείου Κανελλόπουλου και συμμετείχε στην τοποθέτησή τους. Για την εργασία του αυτή τού απενεμήθη ασημένια κύλικα. Επίσης έχει συντηρήσει τα περισσότερα κεραμικά εκθέματα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.