«Δράσεις Τέχνης και Πολιτισμού» στη Χερσόνησο από το Κοινωνικό  Οικο-Πολιτιστικό  Δίκτυο Χερσονήσου

«Δράσεις Τέχνης και Πολιτισμού» θα πραγματοποιθούν  τον Νοέμβριο στο πλαίσιο του διακρατικού σχεδίου “Art has no age ”που υλοποιεί το Κοινωνικό  Οικο-Πολιτιστικό  Δίκτυο Χερσονήσου, σε συνεργασία με φορείς από την Ιταλία, την Τουρκία και την Ισπανία.

Το σχέδιο “Art has no age” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ και προτεραιότητα στις δράσεις έχουν οι συμμετέχοντες στα τμήματα εικαστικών του Συλλόγου Γυναικών “Υριδα”, του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων “Εστία”, του Πολιτιστικού Συλλόγου “Βραχόκηπος” και του Συλλόγου Γυναικών “Βριτόμαρτις”.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και καλούνται όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο τηλ. 6972921895 (ώρες 6.00 μ.μ.-9.00 μ.μ.) ή να στείλουν μήνυμα τα στοιχεία επικοινωνίας τους.

Η Καδιανή Βελιγραντάκη - Η Ελένη Μαραγκάκη - Ο Ρουσσέτος Παναγιωτάκης

Οι δράσεις

Εργαστήριο Ζωγραφικής Τέχνης    (Ρουσσέτος Παναγιωτάκης, εικαστικός ζωγράφος)

Η  ζωγραφική τέχνη στο πλαίσιο του ελληνικού και του μινωικού πολιτισμού με προέκταση στον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Τεχνικές. Θέματα. Υλικά.

Η προσέγγιση του ιδίου για τη ζωγραφική.  Πρακτική εφαρμογή τεχνικών προτεινόμενων από τον ίδιο (διάρκεια 20 ώρες).

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τόπους: Στα Μάλια (δύο τρίωρα + ένα τετράωρο) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΣΤΙΑ και στις Γούρνες (δύο τρίωρα + ένα τετράωρο) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΙΡΙΔΑ.

Εργαστήριο για τα σύμβολα της Μινωικής Γραφής   (Καδιανή Βελιγραντάκη, εικαστικός-ζωγράφος)

(Διάρκεια 1 ½ ώρα) Παρουσίαση των μινωικών συμβόλων και της σημασίας τους. Ειδική αναφορά θα γίνει στο σύμβολο της μέλισσας στον κρητομυκηναϊκό πολιτισμό. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Βραχόκηπο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Συλλόγο ΒΡΑΧΟΚΗΠΟΣ.

Σεμινάριο στην Ιστορία της Τέχνης (Ελένη Μαραγκάκη, πολιτισμολόγος – ιστορικός)

(Διάρκεια 12 ώρες). Μια εισαγωγική προσέγγιση στην Ιστορία της Τέχνης και στην ιστορική, κοινωνική και πολιτιστική σημασία της. Καλλιτεχνικά κινήματα και τάσεις, διαφορετικές περίοδοι και ιστορικά πλαίσια, καλλιτέχνες.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο τόπους: Στα Μάλια (δύο τρίωρα) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΕΣΤΙΑ και στις Γούρνες (δύο τρίωρα) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΙΡΙΔΑ.