Η δημιουργική απασχόληση και ενημέρωση ενθουσίασε το κοινό στο Talos Plaza
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις

Η  δημιουργική απασχόληση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων απογειώθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε (16 και 17 Δεκεμβρίου 2017) στο TALOS PLAZA!

Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ, το Εργαστήριο Ειδικής Μελέτης και Πειραμάτων, της Βιολόγου Ειρήνης Κώστογλου, πρόσφερε στα παιδιά την αξέχαστη εμπειρία της επαφής μέσα από παιχνίδι, με την επιστήμη της.

Το Εργαστήριο Πειραμάτων… πήρε φωτιά πραγματικά, από τους μικρούς επιστήμονες που μέσα από πειράματα και μικροσκόπια, παρατήρησαν, πειραματίστηκαν και διασκέδασαν μαθαίνοντας!

Η δημιουργική απασχόληαη απογειώθηκε στο Talos Plaza

Παράλληλα, στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου, άνοιξε τις πύλες του  τo δημιουργικό χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar  από το εθελοντικό σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι.

Διοργανώνεται   για πρώτη φορά στην πόλη μας και συνδυάζει  την προσφορά, την αλληλεγγύη με την παράδοση, την τέχνη και την γεύση της τοπικής μας κληρονομιάς.

Με τη συμμετοχή 9 παραγωγών τοπικών προϊόντων, καθώς και με δεκάδες διαδραστικά events, κέρδισε τις εντυπώσεις όλων των επισκεπτών, που πλημμύρισαν τον χώρο (1ο όροφο, δίπλα από την αίθουσα της odeon).

Λιχουδιές της Κρήτης, ποτά παραδοσιακά, υφαντά από αργαλειό που έχει στηθεί ειδικά για την ενημέρωση του κοινού, βιολογικά προϊόντα, δερμάτινα είδη, δημιουργική απασχόληση παιδιών και ένα σωρό ακόμη εκπλήξεις που θα ομορφύνουν και θα γεμίσουν ενδιαφέρον τις χριστουγεννιάτικες βόλτες κάθε οικογένειας και κάθε παρέας!

Η δημιουργική απασχόληση και ενημέρωση ενθουσίασε το κοινό στο Talos Plaza
Τα μικρά παιδιά και οι γονείς τους γέμισαν το Talos Plaza

Θα διαρκέσει μέχρι έως τις 06/01/2018.

Ξεχωριστή, πολύ σημαντική και επιτυχημένη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τις μουσειοπαιδαγωγούς  του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, στο TALOS PLAZA,το απόγευμα 17 Δεκεμβρίου 2017.

Οι Σταυρούλα Χριστοδουλοπούλου, Βίκυ Εσερίδου, Κατερίνα Παπαθανασίου μέσα από κατασκευές και επιτραπέζια παιχνίδια, γνώρισαν στα μικρά παιδιά το Δεινοθήριο το Γιγάντιο, το μεγαλύτερο ζώο που έχει βρεθεί ως σήμερα στην Κρήτη.

Οι μικροί μας φίλοι είχαν τη δυνατότητα μέσα από σχετικό βίντεο να πληροφορηθούν λεπτομέρειες για την ανακάλυψή του και να χαρούν από κοντά ένα ομοίωμά   του, που τονίζει και τη βασική του διάφορα σε σχέση με τον ελέφαντα:  οι χαυλιόδοντές του είναι τοποθετημένοι στην κάτω σιαγόνα και είναι στραμμένοι προς τα κάτω.

Επίσης,  πόστερ με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της ανακάλυψης του Δεινοθηρίου, επιτραπέζια, με τον  τίτλο: “Ένα ταξίδι στον χρόνο Γίνε και εσύ ένα απολίθωμα”. Οι γονείς που συνόδευαν τα μικρά παιδιά, που από πολύ νωρίς έσπευσαν να χαρούν αυτό το μαγικό ταξίδι στη γνώση, χάρηκαν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μνήμης που τους πρόσφεραν μέσα από ειδικές κάρτες οι μουσειοπαιδαγωγοί. Η εκδήλωση επαναλαμβάνεται Τετάρτη 3 καθώς και Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018, ώρες  17:00 – 19:00..