Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο Κλαίρη Αγγελίδου: «Ανάμεσα ουρανού και γης…», οργανώνουν τα Δ.Σ. των Λυκείων των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου & Αμμοχώστου -Παράρτημα Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου,την Κυριακή 23 Μαΐου 2021 στις 8.30 μ.μ.
Η Κλαίρη Αγγελίδου ήταν αγωνίστρια της ΕΟΚΑ και πρώην Υπουργός Παιδείας της Κύπρου. Παράλληλα ανέπτυξε πλούσιο συγγραφικό έργο με το οποίο έχει διακριθεί, ιδιαίτερα στον τομέα της ποίησης.Εργάστηκε ως φιλόλογος σε σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης της Κύπρου, από το 1956 μέχρι το 1991, οπότε και εξελέγη Βουλευτής ενώ από το 1993 μέχρι το 1997 διετέλεσε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
Η Κλαίρη Αγγελίδου ήταν μέλος πληθώρας πολιτιστικών και ακαδημαϊκών συλλόγων, ενώ έλαβε πολλές διακρίσεις από διάφορους φορείς σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Βέλγιο, Αγγλία και Γαλλία. Ηταν μέλος της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων Ν. Καζαντζάκη.
Εφυγε από την ζωή την 1η Απριλίου 2021.
Ομιλήτριες θα είναι οι:
Ζήνα Λυσάνδρου–Παναγίδη, Δήμαρχος Λευκονοίκου με θέμα
“Η αγωνίστρια Κλαίρη Αγγελίδου: Η Αταλάντη της ΕΟΚΑ” και η
Μάρω Χαραλαμπίδου, Πρόεδρος ΛτΕ Αμμοχώστου- Παράρτημα Λάρνακας που θ΄αναπτύξει το θέμα
“Η Λυκειάδα Κλαίρη Αγγελίδου’’.
Χαιρετίζει ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα: Κυριάκος Κενεβέζος.
Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ
https://us02web.zoom.us/j/85993543690?pwd=cnNla0RWOGNzU3RMdVVlMzJEVHpNZz09
Επίσης, η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το κανάλι του Λυκείου Ελληνιδων Αγίου Νικολάου
στο Youtube στον σύνδεσμο
και στο facebook